Közösségépítés

2023.10.07. 20:59

Új játékokkal bővültek a majsai játszóterek − galériával, videóval

Pályázati forrásnak és magánszemélyek adományainak köszönhetően két majsai játszótér is új játékelemekkel gyarapodott. A szombati avatások látványos keretek között zajlottak, hiszen a Kiskunmajsai Lovas Klub és a Civilek a Játszóterekért Egyesület lovas felvonulást tartott városban.

Tapodi Kálmán

A közösségépítésben is jeleskednek a civil szervezetek Kiskunmajsán

Fotó: Tapodi Kálmán

A fogatosok és lovasok menete először a Köztársaság téri játszótérhez vonult, ahol ünnepélyes keretek között vehették birtokukba a játékokat a gyerekek. A helyi közösségépítésben régóta komoly szerepet vállaló két civil szerveződés tagjai megálltak a Kisboldogasszony templomnál, ahol Kullai Attila káplán − a játszótér után − a résztvevőket is megáldotta. 

A fürdővel átellenben lévő üdülőfaluban található játszótér kibővítése már régóta dédelgetett álma volt a játszótereseknek, akiknek most sikerült megvalósítaniuk az elképzeléseiket. Mindkét játszótéren műsort adtak a Napsugár Óvoda apróságai. Az üdülőfaluban a majsai Petőfi Vadásztársaság jóvoltából vadászati kiállítás is nyílt, ami igen népszerű volt a fiatalok körében, akárcsak a lovaglás a hátasokon. Mint megtudtuk: a város játszótereinek további bővítése is szerepel a civilek tervei között és már csak a megfelelő pályázati lehetőségre várnak.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában