Baon podcast

2023.10.28. 19:53

Járai Máté: A közönségtől érkező elismerés többet jelent egy állami díjnál – podcast

Járai Máté, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze volt a Gong rádió Téma című műsorának vendége a napokban. A komikus szerepei nyomán kecskeméti közönségkedvenccé vált színész arról beszélt, hogy a Hírös Rescue Team (HRT) nagykövete lett.

Horváth Péter

A képen: Nagy Sándor Jászai Mari-díjas színművész, Járai Máté Jászai Mari-díjas színművész a Ne most, drágám! című vígjátékának fotóspróbáján

Fotó: Bús Csaba

Mint fogalmazott, nemcsak a mentőkutyákat szereti, hanem azokat az embereket, akik szabadidejüket és erejüket arra áldozzák, hogy másokat megmentsenek. Trencsényi Péter, az egyesület vezetője kereste meg a színművészt kérésével, aki nagyon gyorsan igennel válaszolt a felkérésre. Mint fogalmazott, megrázta a törökországi földrengés, és látta, hogy mekkora munkát végeztek ott is a HRT tagjai. Járai Máté rendezvényekre is elkíséri majd a HRT tagjait, valamint kutyáikat, Mogyit és Fügét. 

Faragó Miklós és Járai Máté
Fotó: Gong Rádió

Járai Máté arról is beszélt a rádióműsorban, hogy sokat jelent neki a közelmúltban neki ítélt Latabár-díj. Többek között azért, mert pályafutása alatt többször is hasonlították már Latabár Kálmánhoz.

Arról is szólt, hogy a Petőfi Népe/Baon.hu olvasói az év színészének választották, egy roppant erős mezőnyből. Elmondása alapján hatalmas megtiszteltetésnek élte meg, és egy állami kitüntetés is nagy jelentőséggel bír, de színészként a közönségért dolgozik, és a nézők által megszavazott díjat sokkal nagyobb elismerésnek tekinti.

Járai Máté beszélt még az idei további díjakról, az Elizabeth musicalhez való viszonyáról, az online csalások elleni kampányban való szerepvállalásáról, és a hamarosan bemutatandó Meseutó próbáiról. További részletek a podcastban hallhatók.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában