Budapest–Belgrád vasútvonal

2023.10.18. 17:29

Építési munkálatok miatt több vasúti átjárót is lezárnak Kiskunhalas, Balotaszállás és Kelebia térségében

Időszakosan több vasúti átjárót is lezárnak a közúti forgalom elől Kiskunhalas és Balotaszállás között, valamint a kelebiai vasútállomás közelében. Közben Kiskunhalason az Olajosok úti átjárónál és Soltvadkert-Selymesen az 53-as főút vasúti kereszteződése közelében ideiglenes terelő utat építenek a Budapest–Belgrád vasútvonal építési munkálatai miatt.

Pozsgai Ákos

Archív-felvétel

Fotó: Pozsgai Ákos

Vágányszabályozás miatt első körben a következő napokban szakaszosan néhány órára, majd a közeljövőben több napra lezárják a Kiskunhalas-Balotaszállás közötti, külterületen lévő két vasúti átjárót. Október 19-21. között két alkalommal, alkalmanként 3 órás zárásra kell számítani a Kiskunhalas-Balotaszállás közötti külterületen, mezőgazdasági területen lévő két vasúti átjárónál. A szabályozó géplánc mindkét vágányon elhalad, ebből adódik a két zárás. Közben zajlik ezeknek az átjáróknak a végleges kiépítésének előkészítése is. A munkafolyamatok miatt a közeljövőben az átjárókat több napra is lezárják majd. Ezzel együtt hamarosan kezdődik a Kiskunhalastól északra levő, a Sóstó melletti, Olajosok útján lévő vasúti átjáró átépítése is, amelynél egy elkerülő szerviz utat építenek – közölte Kuris István László alpolgármester a vasútépítő kivitelező V Híd Zrt tájékoztatása alapján.

Fotó: Pozsgai Ákos  / archív-felvétel

Útlezárások lesznek Kelebián is, a Vasútföld déli végénél (tompai volt 101-es vasúti megállónál) található vasúti átkelőnél, építési munkák miatt október 21-én szombaton, reggel 7 és este 15 óra között. Kerülni az Árpád utca végénél lévő átkelőnél lehet. Az Árpád utca végénél (Apostoli Gyülekezet Imaházával szemben) található vasúti átkelőnél építési munkák miatt október 22-én vasárnap, reggel 7 és este 15 óra között zárják le az átjárót. Kerülni a Bajcsy-Zsilinszky utcai és a tompai (101-es) megállónál lévő átkelőnél lehet majd.

Közben megkezdődtek a Soltvadkert-Selymes vasúti átjáró építését előkésztő munkálatok is. Az 53-as főút forgalmát hamarosan egy ideiglenes terelő útra vezetik a vasúti átjáró építésének idejére. A terelő utat már aszfaltozzák, a figyelmeztető táblákat a napokban teszik ki a főút mellé, ezért ezen a szakaszon is érdemes lesz figyelmesebben közlekedni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában