Tervezés

2023.10.11. 13:45

Vasúti aluljáró vagy felüljáró épülhet Kelebián

A Kelebiát Bajával összekötő 5501-es út vasutat keresztező, külön szintű átvezetésének tervezésére megjelent a közbeszerzés – adta hírül a Magyar Építők. A település központjában már megépült a régi helyén az új vasúti átjáró, eredetileg ennek közelében lett volna egy aluljáró, ezért egyelőre a település polgármestere sem tudja, hogy pontosan hol épülhet meg a tervezett alul- vagy felüljáró. Van olyan információ is, hogy a település központjáról elvezetnék az utat a település szélére, és ott épülhet meg az új külön szintű átjáró.

Pozsgai Ákos

A Kelebiát Bajával összekötő 5501-es út vasutat keresztező, külön szintű átvezetésének tervezésére megjelent a közbeszerzés

Fotó: Pozsgai Ákos

Örömmel hallotta a hírt Maczkó József, Kelebia polgármestere, hogy a településen áthaladó, nemzetközi forgalmat is bonyolító 5501-es úton, egy külön szintű átvezetéssel váltják ki a Budapest-Belgrád vasútvonalon a vasúti átjárót, ahogy ezt a magyarepitok.hu hírül adta.

A tervezésre kiírt közbeszerzési pályázat szerint egy külön szintű átvezetés tervezésére vonatkozik, a feladat tanulmányterv, engedélyezési és kiviteli terv szinten is elkészíteni a csomópont terveit. A tanulmánytervben vizsgálni kell, hogy a vasút keresztezése aluljáróval vagy felüljáróval történjen.

A dokumentációnak tartalmaznia kell a kiválasztott szerkezet teljes körű engedélyeztetését, minden érintettől hozzájárulás beszerzését, a kiviteli tervek elkészítését, és a majdani kivitelezéshez szükséges tender tervdokumentáció elkészítését, a független statika elkészítését, az érintett önkormányzatoknál a településrendezési eszközökkel való összhang vizsgálatát és szükség esetén az eszközök módosításának kezdeményezését, a módosításban való részvételt, valamint a kisajátítási eljárás lefolytatásához szükséges kettős záradékkal ellátott kisajátítási tervek leszállítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában