445-ös főút

2023.10.18. 14:03

Decemberig elkészülhet a kecskeméti Nyíri út folytatásának szélesítése

Kecskemét önkormányzata a Nyíri út folytatásának, a Széles köz és a 445-ös számú főút közötti szakaszának felújítására és szélesítésére 244 millió forintot nyert el a Külterületi helyi közutak fejlesztése című felhíváson. A kivitelező már átvette a munkaterületet.

Sebestyén Hajnalka

A kivitelező már átvette a munkaterületet

Forrás: Beküldött fotó

A közlekedési-infrastrukturális fejlesztés célja a Nyíri út Széles köz, valamint a 445-ös számú főút között kapcsolatot biztosító út kiépítése és az itt található már meglévő útszakaszok fejlesztése, korszerűsítése és szélesítése. Az európai uniós támogatás mértéke 95 százalék. A projekt a Vidékfejlesztési Program támogatásával a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Az útszakasz mezőgazdasági művelési területek határvonalán fekszik, emiatt jelentős a mezőgazdasági gépek közlekedése, valamint megnövekedett a személyautó forgalom, amely várhatóan tovább növekszik a közeljövőben.

Az út szélesítésének köszönhetően Kecskemét északi, sűrűn lakott, meghatározó jelentőségű mezőgazdasági külterületeit bevonják a szilárdburkolatú közlekedésbe. A fejlesztés nagymértékben hozzájárul a vidéki térségben élő lakosok életminőségének javításához, elérhetőbbé teszi számukra az alapvető szolgáltatásokat, megteremti a közösségi élet feltételeihez való könnyebb hozzáférés lehetőségét, mindemellett a közlekedés biztonságosabbá válik.

A beruházás az új útszakasz kiépítését, szélesítését és megerősítését tartalmazza. A fejlesztéssel érintett útszakasz tervezett hossza 1595 méter, a szélessége 5,9 méter, a lehetőségekhez mérten kétoldali nemesített padkával kiépítve. Kialakítják a csapadékvíz-elvezetést, amely megakadályozza a csapadékos időszakok következtében kialakult belvíz problémákat.

Az önkormányzat a munkaterületet már átadta a kivitelező részére, a beruházás 2023 decemberéig várhatóan megvalósul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában