Tájékoztatás

2023.10.19. 08:05

Csőtörés miatt nem volt víz Baján

A Czirfusz Ferenc utcában a 300 milliméteres gerincvezetékből egy másfél méteres darab kiszakadt hétfő éjjel.

Márton Anna

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az emiatt kialakult nyomáscsökkenés miatt  keddre virradó éjszaka folyamán az egész városban megszűnt a vízszolgáltatás néhány órára. A Bajavíz Kft. szakemberei folyamatosan dolgoztak, kedden már csak a Czirfusz Ferenc utca egyik felén nem volt víz, az utca pedig le volt zárva. 

Derekas László, a Bajavíz Kft.ügyvezető igazgatója közleményben azt írta:

„A BAJAVÍZ Kft. éjszakai műszakban dolgozó kollégái október 17-én 22.32 perckor észlelték, hogy a városban jelentősen csökken a víznyomás. Ezt követően rövid időn belül özönleni kezdtek a lakossági bejelentések arról, hogy a város jelentős részén megszűnt a vízszolgáltatás. Ezzel párhuzamosan érkezett jelzés a Bajai Rendőrkapitányság munkatársaitól, hogy a Czirfusz Ferenc utcában jelentős mértékű csőtörést tapasztalnak.

Az utcában a várost, és a jelenleg felújítás miatt nem üzemelő víztornyot ellátó 300 milliméteres főgerinc vezeték található, a meghibásodást követően a vízműtelep leállítása vált szükségessé, ezért volt észlelhető a vízhiány szinte azonnal az egész városban.

A riasztott kollégák megkezdték a csőtöréssel érintett szakasz lezárását a Deák Ferenc utcától a Csermák Mihály térig, és a köztük lévő keresztutcáknál. A lezárást követően vált lehetővé a vízműtelep újraindítása, és állt helyre a szolgáltatás fokozatosan.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában