Bács-Kiskun

2023.10.31. 20:32

Az Országos Vérellátó Szolgálat novembertől országosan bevezeti az időpontfoglalás lehetőségét

November 1-jétől országszerte minden véradási eseményre elérhetővé válik az online időpontfoglalás.

Tapodi Kálmán

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A rendszer használata nem lesz kötelező és továbbra sem feltétele a véradásnak, de ez az újítás a véradás folyamatát tovább egyszerűsítheti és a várakozási időt is jelentősen lerövidítheti, hozzájárulva a véradási elkötelezettség növeléséhez – írta közleményében Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ). 

Mint közölték:

 az OVSZ munkanapokon országosan 60-70 helyszínen biztosít véradási lehetőséget, amelyekre a folyamatos és biztonságos vérellátás érdekében napi 1600-1800 véradót vár.

 

Az online időpontfoglalás bevezetése azt a célt szolgálja, hogy még kényelmesebbé váljon a véradás a segíteni szándékozók számára. Időpontfoglalásra a honlapon a véradási helyszín kiválasztása után kerülhet sor. Azok a véradók, akik előzetesen regisztráltak, az adatfelvételi pultnál jelezhetik időpontjukat.  A véradási időpontok, helyszínek listája, valamint az időpont foglalása az OVSZ honlapján az www.ovsz.hu/idopontfoglalas oldalon található.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában