Kecskemét

2023.09.23. 06:50

Sokféle szakmát ismerhettek meg a lánchidas diákok – galériával

Pályaorientációs napot tartottak pénteken a kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában. Az izgalmas és érdekes előadások, bemutatók nemcsak a felvételi előtt állókat szólította meg, az alsóbb évfolyamosok is korosztályuknak megfelelő hasznos információval gazdagodhattak.

Sebestyén Hajnalka

Sokféle szakmával ismerkedtek

Fotó: Bús Csaba

A pályaorientációs nap már hagyomány az iskolában. Célja, hogy a gyerekek minél megalapozottabban és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, hiszen a jó pálya- és iskolaválasztás hosszú időre befolyásolja életüket. Az iskola minden évben úgy állítja össze a programokat, hogy az életkori sajátosságoknak és a gyerekek érdeklődési körének megfelelően foglalkozhassanak a továbbtanulás, pályaválasztás kérdésével, a munka világával. 

A pályaorientációs napon az iskola valamennyi évfolyama részt vett. A pedagógusok és a vendégek, segítő szülők jóvoltából ezúttal is változatos programokat kínáltak a gyerekeknek.

A fiatalok megtudhatták például a Kecskeméti Rajzfilmstúdió munkatársai tolmácsolásában: hogyan készül a rajzfilm? Természetesen a Magyar népmesék és a díjnyertes Cigánymesék sorozat egy-egy epizódját is megtekinthették.

Mindezek mellett volt még képességek és személyes kompetenciák mérése a Család- és Gyermekjóléti Központ közreműködésével, és pályaorientációs vizsgálat a digitális kultúra szakos tanárokkal.

A szülők is kivették részüket az előadásokból. Izgalmas és különleges szakmákat mutattak be a gyerekeknek, volt például mentős, repülőgépszerelő, mérnök, bankár, és a futball világából egy játékos megfigyelő is.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában