Veszélyes helyzet

2023.09.27. 19:50

Majdnem fellökött egy kerékpározó kislányt egy e-rollerező Kecskemét főterén

Napjainkban egyre népszerűbb közlekedési eszköz a roller. Kecskemét útjain is megugrott az utóbbi időben az e-rollerezők száma. Azonban nem mindenki örül ennek, ugyanis jelenlétük miatt egyre több veszélyes helyzet alakult ki a város útjain.

Lizik-Varga Katalin

Egyre többen közlekednek elektromos rollerrel Kecskeméten

Fotó: Csapó Balázs / kisalfold.hu / illusztráció

Nem csoda, hogy látványos trend alakult ki e járgányok körül, hiszen az elektromos rollerek a szabadidős program mellett remek és praktikus közlekedési eszközök is egyben, melyeket akár a tömegközlekedés helyett is használhatunk. Csakhogy nem mindenki örül a rollerezőknek és időről-időre heves vitákat generál a közvéleményben egy-egy kirívó eset velük kapcsolatban. 

A közösségi médiában nemrég nagy felháborodást keltett a tény, miszerint Kecskeméten egy e-rollerrel közlekedő személy kishíján fellökött egy kerékpározó kislányt. 

A főtéren 35–40 klométer/óra sebességgel száguldozó rolleres a bicikli hátsó kerekének is nekiment, de meg sem állt, hogy elnézést kérjen a rémülten síró gyermektől. A kommentelők szerint sajnos ez mindennapos eset. Sokan számoltak be arról, hogy a gyalogosok között száguldozó rollerezők nem figyelnek a járókelők biztonságára. 

A nagy sebességgel, hangtalanul és váratlanul száguldó rollerek azonban nemcsak a járókelőket zavarják. Egy autóval közlekedő férfi kérdésünkre elmondta, hogy a minap a város egyik legforgalmasabb útján került meglepő helyzetbe. Mint mondta, a rollerező a forgalmas úton szinte a semmiből jelent meg, és ahelyett, hogy áttolta volna a járművét a kereszteződésben, az autósok között cikázott. Szerinte ma egyre nagyobb figyelmet igényel az autóvezetés, például az ilyen váratlan helyzetek miatt. Ugyanakkor megérti az új közlekedési eszköz népszerűségét, és úgy véli, sokan vannak, akik kulturáltan rollereznek Kecskeméten. 

Az biztos, hogy sok konfliktus és baleset megelőzhető lenne, ha minden közlekedő jobban odafigyelne egymásra és mindenki betartaná a rá vonatkozó szabályokat – legyen az járókelő, autós, biciklis vagy rollerező. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában