Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Szüreti Fesztivál

2023.09.12. 15:10

Kis Grófóval szüreti fesztiváloztak a halasi romák – galériával

Huszadik alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén a Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Szüreti Fesztivált a vásártéren, ahol több százan ropták együtt a helyi fellépőkkel és az ismert hazai cigány sztár előadókkal. Szűcs Csaba roma ügyekért is felelős alpolgármester úgy fogalmazott a fesztivál megnyitóján, hogy a vitathatatlanul a magyar nemzet része a cigányság, amely kultúrájával és hagyományaival sokat adott ennek az országnak.

Pozsgai Ákos

Remek hangulatot teremtettek

Fotó: Pozsgai Ákos

Az együtt ünneplő halasi romákat és nem romákat dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat alelnöke is köszöntötte, aki elismerően szólt a szervezők munkájáról, melynek köszönhetően két évtizede megrendezik a fesztivált. Példaként állította a halasi cigány közösség és a többségi társadalom együttműködését, amely lehetővé teszi a békés együttélést a városban és további összefogásra szólított fel. Fülöp Róbert polgármester ugyancsak gratulált a fesztivál szervezőinek, és elismerően szólt a halasi roma közösség vezetőinek munkájáról, akik eddig is sokat tettek a szegénysorsú családok felzárkóztatásáért, valamint a különböző felzárkóztató programok sikeréért.

Szűcs Csaba alpolgármester azoknak a láthatatlan segítőknek mondott köszönetet, akik a háttérből segítették a szervezők munkáját, és hangsúlyozta a rendezvény mottójaként a színpadi led falra is kivetített „Egy nemzet vagyunk” jelszót, amely kifejezi azt is, hogy a halasi roma közösség természetes része Kiskunhalas mindennapjainak. 

A cigány szüreti fesztiválon a helyi fellépők között a Halasi Fiúk, az ismert hazai sztárok közül, Kis Grófo (Grófo-Kozák László), az EtnoRom, Bódi Csabi, Loretta és Doree lépett a Harangos téri színpadra, amely előtt több százan szórakoztak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában