Verseny

2023.09.25. 15:07

Kecskemétre érkezik a gaming roadshow

A 2023-as OGEX az ország közepére, Kecskemétre látogat kedden délelőtt 10 órától délután 6 óráig, így Bács-Kiskun vármegye sem marad gaming roadshow nélkül. Az ingyenesen látogatható rendezvényen részt vevők kipróbálhatják a legnépszerűbb új és retró játékokat, valamint a helyszínen a Neumann János Egyetem – GAMF karán izgulhatják végig az OGEX Rocket League Open területi döntőjét!

Orosz Fanni Flóra

Tavaly is nagy sikernek örvendett a találkozó, ahol a résztvevők számos játékot kipróbálhattak

Fotó: Archív-felvétel

A 8444 négyzetkilométer nagyságú és 524 841 fővel rendelkező Bács-Kiskun vármegye Pest vármegyétől egészen a déli határig ér, ezzel az ország legnagyobb méretű vármegyéje. Olyan városokkal büszkélkedhet, mint Baja, mely híres halászlevéről, valamint Kecskemét, amely gazdasági és közigazgatási központként szolgál, emellett itt született a magyar történelem egyik legfontosabb személye, Kodály Zoltán is, akinek emlékét a helyiek a mai napig hatalmas becsben tartják. 

Az OGEX hetedik állomásának otthont adó Kecskemét először 1368-ban bukkant fent az írásos emlékekben, de valószínűleg már a bronzkorban is éltek emberek a „hírös város” területén. Bár lassan, de biztosan szerzett egyre nagyobb jelentőséget a vármegyeszékhely, amely 1834-ben szabadult fel a földesurak alól, azonban csak 1950-ben vált Bács-Kiskun vármegye központjává. Kecskemét amellett, hogy Közép-Magyarország egyik legnagyobb városa, gazdag kultúrával is bír, például itt fordította le Kecskeméti Vég Mihály az 55. zsoltárt, valamint itt született Katona József, a Bánk bán szerzője. 
Az ország szívében elhelyezkedő Kecskemét számára a gaming és az e-sport is kiemelkedő fontosságú, a PIXEL Egyesület pedig azon dolgozik, hogy a hazai e-sport-kultúra minél magasabb szintre jusson – ahogy az OGEX is! 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában