Program

2023.08.26. 14:22

Szinetár Miklós is a Halasi Zsidó Fesztivál vendége lesz

Halasi Zsidó Fesztivált idén 2023. augusztus 27-én, a Petőfi utcai zsinagógában tartják. A rendezvényre ismert művészek is érkeznek. A Zsidó-Keresztény Párbeszéd sorozatban idén a Viccesen vagy komolyan? – Humor a Szentírásban címmel kerül sor egy tartalmas beszélgetésre Seffer Attila halasi katolikus plébános, Friebert Tibor kiskunhalasi baptista lelkipásztor és prof. dr. Róna Tamás főrabbi között Káposzta Lajos vezetésével.

Pozsgai Ákos

Szinetár Miklós

Fotó: magyarnemzet.hu

A közösségi házban Jeruzsálem, ahogy én látom címmel nyílik Somos Péter képeiből fotókiállítás, amelyet Róna Tamás nyit majd meg. Latabárok címmel beszélget majd Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendező, az Operaház volt főigazgatója, Nemhala György dramaturg, szerkesztő és Gajdó Tamás színháztörténész Bóka B. László színháztörténész újságíró vezetésével.

A Latabárné fia címmel monodrámát láthat a közönség Peller Károly előadásában. A fesztivál záróprogramjakét Csonka András hívja Zenés randevúra a halasiakat.

A zsidó fesztivál vendégei kétféle menüből is választhatnak majd, megkóstolhatják a halasi sóletet, vagy kacsacombot is fogyaszthatnak párolt káposztával és hagymás krumplival. Egyedi ötlet és receptúra alapján egy igazi különlegességgel is készülnek a szervezők, a flódni és a palacsinta magában is finom, de a flódnipalacsinta igazán egyedi gasztronómiai élményt nyújt majd azoknak, akik megkóstolják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában