Meghibásodás

2023.08.18. 18:03

Néhány órára teljesen leállt az ívóvízszolgáltatás Kiskunhalason

Kora délutántól a késő délutáni órákig nem folyt ivóvíz a csapokból a város egész területén egy technológiai meghibásodás miatt. A Kiskunsági Víziközmű-és Szolgáltató Kft. tájékoztatás szerint technológiai szennyeződés miatt ki kellett üríteni két vízműtelepen is a tározókat, amelyek visszatöltése folyamatos, így várhatóan az esti órákra helyreáll az ívóvízszolgáltatás a város területén.

Pozsgai Ákos

Illusztráció

Forrás: Kiskunsági Víziközmű- és Szolgáltató Kft.

Fotó:

Péntek délután a közösségi oldalakat elárasztották a bejegyzések, hogy nincs vízszolgáltatás a város egész területén. Mátyus Zoltán, a Kiskunsági Víziközmű- és Szolgáltató Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a rendszerben technológiai szennyeződés történt, ezért két vízműtelepen is a tározókat egymás után ki kellett üríteni, a rendszert és a tározókat kitisztították, majd megkezdték a visszatöltést. Mivel ez időt vett igénybe, a kora délutáni óráktól néhány órán keresztül szünetelt a vízszolgáltatás a város egész területén. A II. vízműtelepen a tározót mostanra teljesen feltöltötték vízzel, így kisebb nyomással újra indult a vízszolgáltatás. A szakemberek folyamatosan dolgoznak a másik vízműtelepen lévő tározó újra töltésén is, várhatóan az esti órákra áll vissza a város egész területén a vízszolgáltatás és fog teljes kapacitással működni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában