Adomány

2023.08.18. 14:50

Kecskeméti nyugdíjas klubok segítik a gyerekek tanévkezdését – galériával

Tanszerek vásárlására fordítható ajándékutalvánnyal segíti tíz kecskeméti nyugdíjasklub a rászoruló gyermekek beiskolázását. Az egyenként 25 ezer forintos utalványokat pénteken adták át a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban (KIO) a 10 gyermeknek.

Horváth Péter

25 ezer forintos utalványokat adtak át a gyermekeknek

Fotó: Bús Csaba

Az ötlet a Hunyadivárosi Nyugdíjasklub vezetésétől származik, ők vetették fel, hogy egy bizonyos összeggel támogatnának egy családot az iskolakezdésben − mondta el Kormányosné Makai Eszter, a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége elnöke. A nyugdíjas szövetség pedig a klubok között meghirdette, hogy aki akar, álljon a jó ügy mellé és támogassa azt, valamint a szövetség elnöksége is hozzájárult a felajánláshoz. Így nem egy, hanem tíz gyermeknek lesz könnyebb az iskolakezdés. A klubok a Keresztény Nagy-Családos Egyesület és az Egyedülálló Szülők Klubja öt-öt gyermekét támogatták.

Engert Jakabné alpolgármester méltatta a klubok gondoskodó szeretetről tanúskodó kezdeményezését kiemelve, hogy ez egy új utat jelent a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek segítéséhez. Hozzátette: a nyugdíjas szövetség mindig együttműködő a városvezetéssel. Csatlakoztak az önkormányzat által életre hívott és minden évben megtartott Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akcióhoz is, mely keretében tornazsákokat adnak majd a rászoruló gyerekeknek, illetve önkéntes munkát vállaltak az adománygyűjtő pontokon a gyűjtőakció teljes időtartamában.

Az ünnepélyes átadón a KIO tánccsoportjának tagjai működtek közre.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában