Igazán látványos

2023.08.14. 19:50

Grillázsként született újra Lajosmizsén a Roxfort, Harry Potter varázslótanodája

Az ifjú mágus, Harry Potter iskolája, Roxfort ha nem is élet-, de filmhű mását alkotta meg Rimóczi László lajosmizsei grillázskészítő.

Horváth Péter

Tíz kiló cukorból és öt kiló dióból készült el a finomság

Fotó: Rimóczi László

A Grillázs Guru közösségi oldalán közzétett bejegyzése szerint egy helyi fiatal pár kereste meg őt azzal a nem mindennapi kihívást jelentő kéréssel, hogy formázza meg a varázslófilmek mesebeli helyszínét, mégpedig részletekbe menően, hiszen esküvőjük is ilyen tematikát követ.

Az édesszobrász leírta: tudták magukról, hogy kétségtelenül képesek elkészíteni a művet, hiszen több hasonló versenymunkát alkottak meg, de nem az esküvői grillázs hatalmas méretében. Végül három nap alatt, tíz kiló cukorból és öt kiló dióból készült el a részletgazdag mű.

Fotó: Beküldött fotó

Rimóczi László bevallása szerint nagyon élvezte az alkotás folyamatát, már csak azért is, mert mindig is szerette volna megformálni Harry Potter világának ikonikus varázslókastélyát. A grillázs-Roxfortot a filmbéli eredetivel ellentétben természetesen utolérte a végzete, és az ifjú pár a lagzin darabokra törte, a vendégsereg pedig jóízűen elfogyasztotta. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában