Rendezvény

2023.08.20. 17:31

Az államalapítás és az új kenyér ünnepén főzőversenyt is tartottak Érsekhalmán

Az évtizedes hagyományoknak megfelelően idén is elkészítette a kenyérsütő csapat Érsekhalma kenyerét szombaton. Kora reggel kenyérsütéssel indult az államalapítás és az új kenyér ünnepe a településen. Az új kenyér megszelésén részt vett Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, aki ünnepi köszöntőt mondott.

Márton Anna

A főzőversenyt a tájháznál rendezték meg

Fotó: Márton Anna

Szombaton délután kettő óra után kezdődött a főzőverseny, melyet a tájháznál rendeztek meg. Idén több mint húsz csapat nevezett – tájékoztatott Bekő Csaba polgármester.

– Eddig még soha nem látott létszámmal tartottuk meg a főzőversenyünket, a 21 csapatból 15 formáció vett részt a megmérettetésen. Sertéshúsból készítettek babgulyást, illetve pörköltet a versenyzők, amelyeket egy háromtagú zsűri vak kóstolással bírált el. A főzőverseny első három helyezettjét díjaztuk, kupát és ajándékot kaptak a nyertesek – mondta hírportálunknak Bekő Csaba polgármester. A főzőverseny nyertesei: 1. Bekő István, 2. Steiner József, 3. Bertalan Balázs.

Rengetegen vettek részt a rendezvényen 
Fotó: Márton Anna

A Lóca gyermekzenekar interaktív produkciója után következhetett a kenyérszentelés.

Az új kenyér megszelésén részt vett Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, a kenyeret Szauter Róbert főtisztelendő áldotta meg. Az érsekhalmi államalapítás ünnepségen immár hagyomány, hogy az ország tortáját is elkészítik. Idén is megkóstolhatta a vendégsereg a Gonda Eszter által elkészített szilva hercegnő tortát, amely tavaly nyerte el az ország tortája díjat.

Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője
Fotó: Márton Anna

Ezt követően díjazták a Magyarország legszebb konyhakertje pályázat érsekhalmi sikeres versenyzőit. Négyen vettek részt a pályázaton, két első és két második helyezést értek el. A napot Dj Tomi és Dj Vendel zárta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában