Verseny

2023.08.15. 14:20

A Parlamentben köszöntötték a jánoshalmi diákokat

A 2022/2023-as tanévben meghirdetett Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny lezárásaként első alkalommal rendeztek parlamenti ünnepséget, melyen a versenyeken helyezést elérő tanulókat és a felkészítő oktatóikat köszöntötték.

Pozsgai Ákos

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen helyezést elérő diákokat és tanáraikat köszöntötték

Fotó: Beküldött fotó

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara számára kiemelten fontos az agrár szakképzés megítélésének erősítése és az országos tanulmányi versenyek presztízsének emelése. Ezért az Országház Delegációs termében külön ünnepség keretében köszöntötték a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen kimagasló eredményt elért diákokat és felkészítő tanáraikat a versenyek ünnepélyes lezárása alkalmából. A vendégeket Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke és Győrffy Balázs, a NAK elnöke köszöntötte.

A működésének 90. évfordulóját idén ünneplő Déli ASzC Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumot az ünnepségen Varga Diána, Balázsevics Noémi, Tarjányi Réka és Vőneki Richárd képviselte, a felkészítő oktatók közül pedig Királyné Kalamár Zsófia, Csernák Roland és Rapcsák Richárd vettek részt.

Jakab István házigazdaként köszöntőjében kiemelte az Országház történelmi és jogalkotó szerepét, amivel hozzájárult a szakképzés múltjához és jövőjéhez. Felhívta a versenyzők figyelmét annak a tudásnak a jelentőségére, amit tanulmányaik és a versenyek alatt szereztek, és megköszönte a tanárok áldozatos munkáját, amivel tanítványaikat évről évre felkészítik a tanulmányi versenyekre és a munka világára.

Győrffy Balázs köszöntőjében kiemelte, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megalakulása óta komoly hangsúlyt helyez az agrárszakképzés fejlesztésére és a szakmai tanulmányi versenyekre, hiszen innen kerül ki Magyarország legkiválóbb agrárszakembereinek következő generációja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában