Beruházás

2023.07.12. 13:42

Ötvenmillió forint értékben fejlesztettek a kiskunhalasi Szilády RFC telephelyén

Megújult a műfüves pálya, további két fedett lelátó épült, új bútorokat, egy kisbuszt és egy karbantartó traktort is vásárolt 50 millió forint értékben a kiskunhalasi Szilády RFC. A mintegy kétszáz utánpótlás-labdarúgó fejlesztését végző klub hamarosan elnyerheti a körzeti központi státuszt, hiszen 17 településről járnak be fiatalok a sportfoglalkozásokra a halasi sportközpontba.

Pozsgai Ákos

A képen balról: Fodor Tamás, a Szilády RFC elnöke, Losonczi László, a Magyar Labdarúgó-szövetség Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatóság igazgatója és Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere

Fotó: Pozsgai Ákos

Fodor Tamás, a Szilády RFC elnöke az ünnepélyes átadón elmondta, hogy jelenleg az 5 éves korosztálytól az U19-ig foglalkoznak a gyerekekkel és a fiatalokkal. Rendszeresen részt vesznek a vármegyei és a régiós labdarúgó tornákon, valamint elindították a női futballcsapatokat is. 

Vincze Attila, sportigazgató, operatív vezető elmondta, hogy a működési célú támogatások mellett jelentős összeget kaptak a különböző infrastruktúra-fejlesztésekre, eszközvásárlásra. A műfüves pálya éves karbantartása és felújítása 2,2 millió forintba került, az öltözőbe még hiányzó új berendezéseket vásároltak 2,6 millió forintért, megépült a fedett lelátó második és harmadik üteme, 26,4 millió forint értékben, 6,2 millió forintért vásároltak egy, a pályák és a terület karbantartásához szükséges traktort, valamint 15,2 millió forintért egy Ford kisbuszt, a már meglévő másik két kisbusz mellé. 

Az 50 milliós fejlesztés TAO-forrásból, és a tagdíjakból befolyt 5 millió forint önrészből valósult meg.   

Losonczi László, a Magyar Labdarúgó-szövetség Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatóság igazgatója szerint a Szilády RFC-nél minden elköltött forint a labdarúgás fejlődését, a magas szintű szakmai munka biztosítását szolgálja. Ez látszik az elért eredményekből is, hiszen több játékos magasabb szinten folytatja a labdarúgást.

Egy karbantartó traktort is vásárolt a kiskunhalasi Szilády RFC
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában