Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.

2023.07.20. 15:40

Örülnek a parkoló felújításának a kecskemétiek

Szerdán kezdték el a Nyíl utca és a Hosszú utca között elhelyezkedő parkoló bejáratainak felújítását Kecskeméten, melyet már régen vártak a környéken lakók és a parkolót használók.

Lizik-Varga Katalin

Melegaszfaltos-burkolatot kap a parkoló

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A város egyik legtöbbet használt parkolójának bejáratait kezdték el renoválni a napokban. Régen várt felújítás valósul így meg, hiszen az ott parkoló autósoknak sok kellemetlenséget okozott a folyton kigödrösödő felület. A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a parkolóba vezető szakasz melegaszfaltos-burkolatot kap, amely hosszútávú megoldást nyújt majd az eddig sok gondot okozó, kigödrösödő felület problémáira.  

A kecskeméti lakosok örülnek a felújításnak. Csütörtöki helyszíni szemlénk alkalmával megkérdeztük az arra járókat, mit szólnak a felújításhoz. 

− Örülök, hogy végre rendbe teszik a parkolónak ezt a részét, ugyanis a kavicsos felhajtón kátyúk és gödrök keletkeztek, amik sokszor kellemetlenséget okoztak a járművezetőknek – mondta egy a közelben az autójával parkoló férfi. Hozzátette, hogy bár többször is látta, hogy elegyengetik a kavicsokat, az mégsem jelentett hosszútávú megoldást a problémára. Az aszfaltozás szerinte sok autósnak könnyíti meg majd a parkolását. 

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Krisztina minden nap használja ezt a parkolót a családjával, ugyanis itt laknak. Két autójuk is itt parkol. Mint mondta, időszerű volt ez a felújítás, mert például az esőzések után óriási tócsák keletkeztek a parkoló bejáratainál, így nehezített volt számukra a parkolás és a gyalogos közlekedés is. 

A parkoló a felújítás napjaiban és jelenleg is használható, hiszen a munkálatok alatt felváltva zárják le a két bejáratot. Pénteken a Hosszú utca parkoló előtti szakaszán − aszfaltozás miatt − félpályás lezárás várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában