Támogatás

2023.07.05. 17:57

Megújulnak a játszóeszközök Kunszentmiklóson

Támogatási kérelmet nyújtott be a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Szabadszállási Gazdakör működési területére meghirdetett „Helyi fejlesztések támogatása” című felhívás alapján Kunszentmiklósi Napsugárka Alapítvány, amit az Irányító Hatóság támogatásra alkalmasnak minősített.

Gulyás Sándor

Befejezéshez közeledik a Petőfi lakótelepi játszótér rekonstrukciója 

Fotó: Gulyás Sándor

A mintegy 3,7 millió forintos európai uniós és hazai finanszírozású támogatást az alapítvány ötszázalékos önerővel egészítette ki. A projekt keretében hét darab óvodai játék került kihelyezésre a város négy pontján. A projekt keretében a Petőfi lakótelepi Pöttöm Park Óvodába négy csúszdás játék, a Napsugár Bölcsődébe, a Szécsi telepi játszótérre, illetve a Petőfi lakótelepi játszótérre egy-egy mini fészekhinta került telepítésre. A Pöttöm Park Óvoda az évek során változásokon esett át. Az épület és a csoportszobák megújultak, míg az óvodai játékok a régiek maradtak. Szükségessé vált új játékok beszerzése, amelyek modernek és korszerűek, a mai gyerekek igényeinek megfelelően lettek kialakítva. A hintázás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a megfelelő egyensúlyérzék, a térérzékelés, a ritmusérzék, a mozgáskoordináció és a finommotorikus mozgás kialakulásában – hangsúlyozta a projekt kapcsán Lesi Árpád polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában