Ponthatárváró-esemény

2023.07.27. 11:13

Kiderültek a felvételi ponthatárok: örömkönnyek és ünneplés a kecskeméti Deák téren – galériával, videóval

A 2023-ban felvételiző hallgatók szerdán már alig várták, hogy este nyolcat üssön az óra, amikor is kiderült, hogy kit, milyen egyetemre vettek fel. Kecskemét központjában is közös ponthatárváró-eseményre várták a fiatalok. A Hírös Agóra előtti Deák téren az eredmények kihirdetése előtt és után is programokkal kedveskedtek a leendő hallgatóknak.

Orosz Fanni Flóra

Volt, aki családjával, barátaival érkezett az eseményre, és együtt élték át ezt a néhány meghatározó pillanatot

Fotó: Bús Csaba

A várakozás alatt fánk-pikniken és fröccsteraszon fogyaszthattak a résztvevők, a teret pedig DJ Kincses Szabi töltötte meg zenével a Neumann Placcon, amivel korábban a Street Food, Street Art és Borsétány fesztiválon is helyett kapott. 

Ezt követően köszöntő beszédet mondott Dr. Palkovics András, a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának dékánja, aki kiemelte, hogy a kecskeméti egyetemen végzett hallgatók csaknem hetven százaléka már rendelkezik munkaszerződéssel, amikor a kezükbe kapják a diplomájukat. Továbbá hangsúlyozta, hogy az agrárterületen végzett hallgatóknak a legmagasabb a kezdő fizetése az országban.

A fiatalok babzsákokon, sörpadokon ülve várták az eredményeket, de olyanok is voltak, akik az izgalom miatt inkább állva figyelték a kivetítőn, ahogy folyamatosan megjelentek a ponthatárok. Volt, aki családjával, barátaival érkezett az eseményre, és együtt élték át ezt a néhány meghatározó pillanatot.

Ami a ponthatárokat illeti, a Neumann János Egyetem esetében a Gazdaságtudományi Kar pénzügy-számvitel szakán kellett a legmagasabb pontot elérni, hiszen 428 pontra volt szükség a bekerüléshez. Második helyen a kereskedelem és marketing szak szerepel, ott 420 pontra volt szükség.

Tegnap a friss egyetemisták mellett a mesterképzésre jelentkező hallgatók is megtudhatták az eredményeket: legalább 83 pontot kellett például szerezni a Gazdaságtudományi Kar Master of Business Administration (MBA) szakára, a Műszaki és Informatikai Kar gépészmérnöki szakára pedig 84-et.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

Mutatjuk a Neumann János Egyetem 2023-as felvételi ponthatárait

/Képzési szint: alapképzés (A). Munkarendek: nappali (N), esti (E), levelező (L). A finanszírozási mód: állami ösztöndíjas (A) és önköltséges (K)./

Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar, alapszakok

Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar

Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar, alapszakok

Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar, alapszakok

Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában