Gyász

2023.07.26. 10:44

Felfoghatatlan: négy gyermekkel vált özveggyé a tassi édesapa

Negyedik gyermeke születése után másfél héttel meghalt egy 28 éves tassi édesanya. A édesapa egyedül maradt egy 7, egy 4, egy 3 éves és egy két hetes kisgyermekkel. András eddig egyedül a delmagyar.hu-nak mesélt a velük történtekről.

Mester-Horváth Nikolett

András azért vállalta az interjút, mert szeretné, ha ügyük nyilvánossá válna, így talán nagyobb esély van rá, hogy megtalálják, ki a felelős a fiatal édesanya haláláért

Forrás: delmagyar.hu

A Tasson élő családért hatalmas összefogás indult a közösségi médiában. András azért vállalta az interjút, mert szeretné, ha ügyük nyilvánossá válna, így talán nagyobb esély van rá, hogy megtalálják, ki a felelős a fiatal édesanya haláláért. 

A családapa felesége, Vanda negyedik gyermekük születése után 8 nappal érezte magát először rosszul, fájt a mellkasa, zsibbadt a keze. − Az ügyeletet és a mentőket is hívtam, utóbbi ért ki hamarabb, de addigra elmúltak a panaszai. Bár a vérnyomása rendben volt, a mentők kórházba akarták vinni. Vanda azonban sírva fakadt: nem akarta itthagyni Gergőt, aki 8 nappal korábban született. Végül abban maradtunk, hogy ha az ügyeletes orvos aláír egy papírt, hogy minden rendben van vele, itthon maradhat. Ezt ő meg is tette – kezdte történetüket András.

A férfi elmondta, párja császármetszéssel szült, a mentődolgozók pedig megnyugtatták: az epidurális érzéstelenítésnek lehetnek ilyen mellékhatásai.

Három nappal később a fiatal édesanya azonban újra rosszul lett, ekkora már a kecskeméti kórházba szállították, ahol megműtötték, szívinfarktusra gyanakodtak az orvosok. A műtét közben azonban Vanda életét vesztette. − Még el sem köszöntünk egymástól, legutoljára arról beszélgettünk, hol a papucsa. Aztán egy órával a műtét kezdete után kijött az orvos és közölte, hogy nincs többet. Így a Németországban élő szüleit nem azzal hívtam fel, hogy mit fogtam aznap este, hanem hogy meghalt a lányuk – futotta el a könny a férfi szemét.

Andrásnak most a nagyszülők segítenek, de a családapa egyelőre nem tudja, hogyan áll majd munkába egyáltalán.

A teljes riport a delmagyar.hu oldalon olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában