Tanácskozás

2023.07.31. 17:15

Egyszeri pénzbeli támogatást kapnak a rászoruló általános iskolások Baján – galériával

Rendkívüli testületi ülésen döntöttek hétfő délelőtt a bajai városatyák a helyi szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosításáról, valamint a rendkívüli települési támogatásról.

Márton Anna

Kámánné Dr. Bari Bernadett a Fidesz-KDNP frakcióvezetője

Fotó: Márton Anna

A jelen lévő képviselők − mindösszesen nyolcan − egyhangúlag megszavazták a tervezetet, mely szerint egyszeri 10 ezer forintos rendkívüli települési támogatást kaphatnak azok az általános iskoláskorú gyermekek, akiknek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 120 ezer forintot. A kérelmeket augusztus 1. és október 31. között várják a hivatalban. A pozitív elbírálást követően a kérelmezők kizárólag iskolaszereket vásárolhatnak a Márton Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-nél 2023. december 31-ig.

A következő témában is egyetértés volt. Az Emel Épkerszolg Kft. csarnoképület kialakítását tervezi, azonban a telephely ivóvízellátással még nem rendelkezik. Egy már meglévő ivóvíz-gerincvezetéket hosszabbítanak meg, a végén egy tűzcsapot létesítenek. A tervezett megállapodás értelmében a beruházáshoz az önkormányzat nem biztosít anyagi forrást, a vízi létesítmény megvalósítsa során felmerülő minden költség a beruházót terheli, illetve a beruházó viseli a vízi létesítmény megvalósításával kapcsolatos minden kockázatot.

Mivel a folyamatban lévő vízjogi engedélyezési eljárás során az engedélyek kiadásához be kell nyújtani a megállapodást, illetve az ennek alapján, a Magyar Közút által kiadásra kerülő vagyonkezelői hozzájárulást, emiatt volt szükséges mielőbb rendkívüli ülésen tárgyalni az előterjesztést.

 A második napirend megtárgyalására érkezett meg a terembe László Károly képviselő, aki ügyrendi javaslatával az első napirend újratárgyalását kérte. A képviselő az első téma tárgyalásán személyes okok miatt nem tudott jelen lenni, de mint elmondta, jelezte az ülést vezető Nyirati Klára polgármesternek. Nyirati tagadta, hogy bármilyen jelzést kapott volna a képviselőtől, arra vonatkozóan, hogy nem tud jelen lenni az előterjesztés megtárgyalásánál. Dr. Papp Zoltán jegyző szerint kétség sem merült fel a döntés meghozatalával kapcsolatban, ezért nem látta indokoltnak az első napirendi pont újratárgyalását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában