Szórakozás

2023.07.04. 18:49

A bográcsok mellett, családias hangulatban telt a nap Dávodon

A tanévzárók elmúltak, így a szünidő első hivatalos hétvégéjén immár tizenegyedik alkalommal tartották meg a Ferenc-csatorna partján a Bogrács Fesztivált. Keresztes Tamás Gábor, a Dávodi Polgárőr Egyesület vezetője és kiváló szervezőgárdája hagyománnyá tette ezt a térségi viszonylatban is sokakat vonzó rendezvényt.

Tapodi Kálmán

Mintha egy nagy család jött volna össze a szélrózsa minden irányából a Ferenc-csatorna partján

Fotó: Olvasói fotó

A rendezvénytéren igényes környezetben és az egyesület munkáját dicsérendő, pályázati forrásokat is megnyerve, új sörasztalokkal és padokkal, rendezvénysátor alatt, az időjárás szeszélyeitől védve, semmi nem állhatta útját a jó hangulatnak. Marha- és kecskepörkölt rotyogott a kondérokban és  mindenki megtalálhatta a kedvére való időtöltést. Ingyenes kisvonatozás, arcfestés, légvár, polgárőr kutya bemutató,  hagyományőrző csoportok és helyi tehetségek fellépése színesítette a programokat. A bezdáni vendégek; a tűzoltó egyesület és a Petőfi Művészeti Egyesület tagjai, a térség falvainak polgárőr egyesületi tagjai, egy motoros rendőr és a katasztrófavédelem tagjai emelték a rendezvény színvonalát és terjesztették ki azt a határon túlra is.

A finom ételek mellett garantált volt a jókedv
Fotó: Olvasói fotó

A legszebb és a legpozitívabb élmény, az a szeretet, az a közösségi összetartozás, ami a szervezőket, a fellépőket és a vendégeket összekötötte. Hiába volt több százfős maga a bográcsozás, ennek ellenére olyan szeretetteljes légkör uralkodott, mintha egy nagy család jött volna össze a szélrózsa minden irányából.

– Köszönjük, hogy ott lehettünk, köszönjük a szervezők és a támogatók, különösen a Dávodi Augusztus 20. Mg. Zrt. segítségét, szívvel-lélekkel végzett munkáját, jövőre újra, ugyanitt találkozunk! –  összegzett a napról Keresztes Tamás Gábor, a Dávodi Polgárőr Egyesület vezetője.

A Dávodi Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek az eseményen
Fotó: Olvasói fotó

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában