Összefoglaló

2023.06.26. 12:00

Tomboló vihar a nagykőrösi szafariparkban, soltvadkerti ásatás – mutatjuk a legnépszerűbb cikkeinket

Ismét megnéztük a számokat. Ezekre a cikkekre kattintottak legtöbbet olvasóink az 25. héten.

Baon.hu

Hatalmas területen ástak a régészek Soltvadkertnél

Fotó: Barta Zsolt

A közösségi médiában röppent fel a hír, hogy szerdán az Izsáki útról a Homok út felé kanyarodókat az ott lakók megállították és számon kérték, hogy miért közlekednek arra. Ugyanitt arra is figyelmeztették egymást a közlekedők, hogy a Párkány utcai vasúti átkelőt felszórták szögekkel.

A péntek esti vihar hatalmas károkat okozott a nagykőrösi Richter Safari Parkban, az orkán erejű szél fákat csavart, és áram nélkül maradt a terület. A vihar miatt több állat is elpusztult.

Összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi Kecskeméten, a 441-es főút belterületi szakaszán, Katonatelepné csütörtökön.

Június 19-től sok-sok türelemre lesz szüksége a Kecskeméten, az Izsáki út környékén közlekedőknek. A négysávosítási munkálatok újabb üteméhez érkezett a kivitelező, és számos lezárásra kell számítani. Érdemes előbb útra kelni, és előzetesen megtervezni a kerülő útvonalakat, ehhez adtunk néhány tanácsot.

Tavaly tavasszal kezdődött a Soltvadkertet elkerülő út építése. A nyomvonal mentén régészeti feltárásokat végeznek a Kecskeméti Katona József Múzeum szakemberei. Nyolc helyszínen terveztek feltárást. Wilhelm Gábor régész, főmuzeológus foglalta össze a több ütemben lassan egy éve folytatott kutatómunka eddigi eredményeit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában