Ünnepség

2023.06.23. 17:46

Pedagógusokat köszöntöttek a kecskeméti városházán – galériával

A diplomájukat több évtizede átvett óvónőket, tanítókat és tanárokat, és a munkájukat kimagasló színvonalon végzett pedagógusokat köszöntötte a kecskeméti önkormányzat a városházán tartott pedagógusnapi ünnepségen. Díszoklevelet azoknak a pedagógusoknak adományoz az önkormányzat, akik legalább 50 éve vették át diplomájukat, 30 évet tanítottak és ebből legkevesebb 15 évet Kecskeméten, de több pedagógus kapott miniszteri elismerést.

Horváth Péter

A diplomájukat több évtizede átvett óvónőket, tanítókat és tanárokat, és a munkájukat kimagasló színvonalon végzett pedagógusokat köszöntötte a kecskeméti önkormányzat a városházán tartott pedagógusnapi ünnepségen.

Fotó: Bús Csaba

Engert Jakabné alpolgármester köszöntőjében kijelentette: a pedagógusok olyan hivatás képviselői, amihez kevés fogható a felelősség, a kreativitás és a folytonos megújulás tekintetében. Kiemelte, hogy a gyermekek nevelése és oktatása egyszerre szülői és pedagógusi feladat, melyben csak közösen lehet eredményeket elérni. A gyermek a leglassabban érő gyümölcs, és évek kellenek hozzá, hogy kiderüljön, milyen munkát végzett a szülő és a pedagógus. Így a gyermek egyben a szülők és pedagógusok közös vizsgamunkája is. 

Az alpolgármester a kecskeméti pedagógusok tehetséggondozásban betöltött szerepét méltatta, és kijelentette, hogy a közös munka mellett ennek is nagy szerepe van abban, hogy ne csak művelt, hanem boldog és a társadalom számára hasznos felnőtt váljék a gyermekekből.

Az ünnepségen díszokleveleket is átadtak. 70 évvel ezelőtt vette át a diplomáját és Rubin Díszoklevelet vehetett át Hazag László, Hordós Károlyné Dankó Klára, Kiss Imréné Kocsis Terézia, dr. Krajcsovszki József, dr. Kökény János, Szabó Istvánné Bajtay Irma Mária és Szabó István.

65 évvel ezelőtt vette át diplomáját és Vas Díszoklevelet kapott dr. Dobiz Istvánné Horváth Mária, Dudás Ernőné Rigó Erzsébet, Grosán Pál, Hegedűs Sándorné Miklós Ilona, dr. Horváth Ferencné Zelenák Éva, dr. Mikó Magdolna, Szenek Károlyné Tajti Judit Rozália, Tóth Istvánné Miró Olga, Végh Ferenc, Csábi Istvánné, Kiss Károlyné és Kulai Lászlóné.

60 évvel ezelőtt vette át diplomáját és Gyémánt Díszoklevelet kapott Árva-Tóth Ervinné Faragó Julianna, Bede Béláné Deák Mária, Brenyó Mihály János, Brenyó Mihály Jánosné Kemény Anna Mária, dr. Málnai Miklós, Menyhárt Sarolta, Pető Lajosné Lengyel Mária, Zöldi-Kovács János, Jakucs Gábor és Ménesi-Tóth László.

50 évvel ezelőtt szerzett diplomát és Arany Díszoklevelet kapott a várostól Angyalosi Csaba, Dabasiné Valkai Mária, Dudás Mihályné Jánosi Zsuzsanna, Fekete Istvánné Rádi Anna, Gadányi Sándor Csabáné Lukács Mária Gizella, Hideg Mihályné Szabó Rozália, Martonné Makkos Anna, Nagy Józsefné Pál Szabó Anna, dr. Nádas Andrásné Fehér Margit Klára, Nagy Albertné Bihari Ilona, dr. Pozsgai Attiláné Góczán Zsuzsanna, Vereb Katalin, Bibok Béláné Trombitás Irén, Csendes Sándorné és Juhász Emma.

A kultúráért és innovációért felelős miniszter által adományozható elismerésekről szóló rendelet értelmében a szakképzési ágazatban a miniszter Oktatói Szolgálati Emlékérmet adományozhat a legalább 25 éven keresztül végzett, kiemelkedő oktatási tevékenység elismeréseként a szakképző intézmény nyugállományba vonult oktatóinak. Emlékéremben részesült Kónya Edit Julianna, Horváth Attiláné, Csorba János, Keresztes János, Keresztesné Zubonyai Magdolna, Ocskó Magdona, Raj Ferenc, Wágner Vanda Marianna, a Kecskeméti Szakképzési Centrum oktatói.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában