Beruházás

2023.06.08. 14:16

Napokon belül elkészülhet az új, forgalmas útszakasz a halasi Fazekas utcán – galériával

Újabb forgalmas útszakasz újul meg Kiskunhalason, az iskolát, kollégiumot, nagyobb üzletházat és a lovasparkot is érintő Fazekas Mihály utcában napokon belül elkészül az új út. A beruházás bruttó 89 millió forintból valósul meg, amelyhez a forrást a halasi önkormányzat közvetlen a Belügyminisztériumtól kapta.

Pozsgai Ákos

A régi aszfaltot felmarták, a csapadékelvezető csatornák nyílásait kicserélték

Fotó: Pozsgai Ákos

A kivitelezésről szóló szerződést tavaly novemberben írta alá Fülöp Róbert polgármester a nyertes Colas Út Zrt. képviselőjével, a cég közbeszerzési eljárás során kapta meg a feladatot. A tényleges munkálatok kezdésétől számítva nyolc hónapja volt a kivitelezőnek a bevásárló üzlet parkolójától a Bajza utcáig eső szakasz felújítására.

A régi aszfaltot felmarták, a csapadékelvezető csatornák nyílásait kicserélték. A lovasbázis kerítése mellett új térköves járda és parkolók épületek egy szakaszon, valamint az út mindkét oldalán új szegélyt készítettek. A parkolókat sikerült úgy kialakítani, hogy egyetlen fát sem kellett kivágni, valamint a beállók között valamennyi zöld felület is marad. Szerdán és csütörtökön az alapozó aszfaltréteget terítették le, az időjárás függvényében pénteken pedig várhatóan a kopóréteg is a helyére kerül. 

A Fazekas Mihály utcának ez a szakasza, a városnak az egyik olyan része, ahol nagyobb zivatarok idején rengeteg esővíz gyűlt össze, ilyenkor volt, hogy órákon át járhatatlan, vagy csak nehezen volt járható gyalog és járművel egyaránt. A csütörtök délutáni aszfaltozást is egy kiadós zápor szakította félbe, remélhetőleg ez nem befolyásolta az építési munkálatokat annyira, hogy az elkövetkezendő napokban elkészüljenek vele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában