Kiskunmajsa

2023.06.13. 20:13

Két napon keresztül görbült a bot a mentősök horgászversenyén – galériával

A Majsa-tónál rendezték az Országos Mentőszolgálat hatodik dél-alföldi regionális horgászversenyét. A 30 órás pecázás népszerűségét mutatja, hogy idén is 21 csapat nevezett a versenyre, melynek feltétele, hogy a kétfős csapatok tagjai mind mentődolgozók legyenek.

Tapodi Kálmán

A majsai Pontyvadászok: Balog Ákos és Herpai Gábor

Fotó: Tapodi Kálmán

Az összetett győztesnek a díjak mellé az a megtiszteltetés is jár, hogy a következő verseny házigazdái lehetnek. A szép környezetben található és a horgászok körében igen népszerű Majsa-tó azért lehetett a verseny helyszíne, mert legutóbb Sándorfalván két majsai mentős: Felföldi László és Herpai Gábor nyertek.

A horgászás a mentődolgozóknál egy rekreációs tevékenység és az évenkénti bajtársi versenyek is mindig remek hangulatban telnek. Így volt ez múlt héten Kiskunmajsán is, ahol az sem szegte a kedvét az indulóknak, hogy a zivatarok miatt több alkalommal is félbeszakították a versenyt.

A szervezők nevében Herpai Gábor elmondta, hogy a szektorok első helyezettjei 200 kilogrammnál nagyobb fogási összsúlyt értek el. A  szektorelsők között a sorozatot már többször is megnyerő Gál Mihály és Mihály Ottó alkotta Mihály&Mihály Carp Team végzett az élen és ezzel az is eldőlt, hogy a 7. OMSZ DAR Horgászverseny házigazdája Hódmezővásárhely lesz. A győztes páros 224,6 kilogramm halat akasztott, a második helyen végző kiskunmajsai Pontyvadászok (Balog Ákos és Herpai Gábor) fogási összsúlya  201,2 kilogramm volt. A szektorok dobogósai is díjazásban részesültek, akárcsak a legnagyobb halat kifogó versenyző, aki a szegedi Detki Attila volt egy 7,6 kilogrammos ponttyal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában