Körmenet

2023.06.11. 21:43

Háromnapos Jézus Szíve búcsú veszi kezdetét pénteken Kalocsán

Június 16-18. között tartják a nagy hagyományokkal bíró, idén 161. Jézus Szíve búcsút Kalocsán.

Zsiga Ferenc

Jézus Szíve búcsú

Fotó: Zsiga Ferenc

Dr. Mészáros István atya, a kalocsai Szent István király templom igazgatója hosszú évek óta nagyon sok erőfeszítést tesz azért, hogy Kalocsa és a szállások főbúcsúján, ahova még ma is sokan „keresztaljában”, lobogókkal, viseletben érkeznek, minél többen vegyenek részt. 

– Bárcsak minél többen lennének, akik veszik a fáradtságot és eljönnek, őseik örökébe lépve, mert az bizonyos, hogy aki ebben a régióban él, annak déd-, ük-, vagy szépszülei annak előtte mind itt voltak a búcsúban. Ha ezt minél többen megértenék, akkor a kényelem és az önzés helyébe a közös örökség büszke felvállalása lépne, s azt keresnénk, ami valódi érték. Az idei lesz a 116. Jézus Szíve búcsú, a hozzá tartozó körmenettel együtt, amelyről kevesen tudják, hogy bekerült a helyi értéktárba. A búcsú főmiséjét június 18-án dr. Bábel Balázs érsek celebrálja – mondta a búcsúról Dr. Mészáros István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában