Hírösszefoglaló

2023.06.08. 17:49

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek június 8-án

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

baon.hu

Illegális közúti versenyen jelent meg a közlekedési hatóság és a rendőrség

Szombaton éjszaka egy illegális kecskeméti gyorsulási versenyen jelent meg a rendőrség és a közlekedési hatóság. Több hiányosságot is feltártak a szakemberek az átalakított autók kapcsán, üzembentartóikat pedig kötelezték a műszaki vizsga megújítására. – A város lakosságának nyugalmát évről évre megzavarják a nyári időszakban megjelenő, többségében engedély nélkül átalakított járművekkel történő éjszakai, illegális gyorsulási versenyek. Az érintett járművek a korábbi években elsősorban a kiskörúton, egy belvárosi parkolóban gyülekeztek, majd fokozatosan tértek át egy nagy bevásárlóközpont parkolójába. Amellett, hogy a gyorsulási versenyek rendkívül balesetveszélyesek, erős zajhatást idéznek elő, amely különösen zavaró a környéken élők számára – írta közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal. Mint írták: A részletes ellenőrzés által érintett hat járműből kiugróan nagy arányban, öt személygépjármű esetében tártak fel hiányosságot, illetőleg engedély nélküli átalakítást.

Jótékonysági koncertet szerveznek

Vasárnap a Kiskalász Együttes ad jótékonysági koncertet a kecskeméti Ápoló klubban, a bevételt Pataki Olívia gyógykezelésére fordítják. Olívia extrém koraszülöttként, a 24. hétre jött a világra ikertestvérével, Dórával együtt. Olívia 5 naposan súlyos agyvérzést szenvedett, aminek következményeképpen halmozottan sérült, csak fényt látó gyermek. A Kiskalász Együttes koncertje vasárnap 10 órakor lesz a kecskeméti Ápoló Klubban (Olimpia utca 14.). A rendezvény teljes bevétele Olívia gyógykezelését támogatja. Emellett örömmel fogadnak támogatást az Olívia Szeme Fénye Alapítvány javára.

Lakhatatlanná vált egy lakás

Tűz ütött ki egy több szintes társasházban Kecskeméten szerda délután, a Március 15. utcában. A földszinti lakás egyik helyisége teljes terjedelmében égett, a többi része pedig füsttel telítődött. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. A lakás lakhatatlanná vált, így két embert máshol kell elhelyezni – közölte a vármegyei katasztrófavédelem.

Az új Hunyadi-kötet is megismerhető a városházi ünnepségsorozaton

Csütörtökön is sokszínű a programkínálat a június 10-ig tartó városházi ünnepségsorozat keretében. A városházán 18 órakor mutatják be a kecskeméti szerző Bán Mór Hunyadi sorozatának 12. kötetét, aminek címe: Angyal a kapuk felett. A szerzővel Kriskó János kulturális szakújságíró beszélget. Szabó Balázs Bandája 19 órától ad koncertet a városháza udvarán. A sorozat másik helyszínén, a Cifrapalotában szecessziós mintákat lehet megismerni 17:30-tól. A workshop keretében a linómetszés és nyomat készítésének technikáját is elsajátíthatják a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában