Kecskemét

2023.06.07. 21:04

Az új Hunyadi-kötet is megismerhető a városházi ünnepségsorozaton

Csütörtökön is sokszínű a programkínálat a kecskeméti városházi ünnepségsorozat keretében. Lesz szelfipont, megismerhető Bán János legújabb Hunyadi-kötete és Szabó Balázs bandája ad koncertet.

Sebestyén Hajnalka

A kecskeméti városháza

Fotó: Bús Csaba

Június 4–10. között Az Én Városházám. A Tiéd. A Miénk. – címmel egyhetes rendezvénysorozattal ünneplik meg a felújított kecskeméti városházát. A programok két helyszínen zajlanak. Ízelítő a csütörtöki programból.

Városháza

16–18 óra: szecessziós kézműves-foglalkozás; stencilezéssel egyedi, szecessziós motívumokkal ellátott vászontáskát készíthetnek és kerámia díszeket festhetnek az érdeklődők.

16–18 óra: városházi szelfipont: a városháza előcsarnokában felállított szelfigép segítségével feledhetetlen, örök emléket készíthet bárki egy varázslatos szecessziós miliőben. Az itt készült fotók azonnal kinyomtathatók, elküldhetők e-mailen vagy akár meg is oszthatók a közösségi oldalakon.

18 óra Bán János: Hunyadi könyvbemutató. A népszerű történelmi regénysorozat 12. kötete Angyal a kapuk felett címmel jelenik meg és ezzel a magyar irodalom történetében egyedülálló, epikus vállalkozás lassan a végéhez közeledik. A Hunyadi János élettörténetét feldolgozó sorozat több évtizedes kutatómunkára alapozva, regényes, olvasmányos formában mutatja be a XV. századi Magyarország mindennapjait, és azokat a karaktereket, akik meghatározói voltak ennek a korszaknak. A szerzővel beszélget: Kriskó János kulturális szakújságíró.

19 óra Szabó Balázs Bandája koncert a városháza udvarán. A magyar népzenéből táplálkozó, teljesen egyedi, határbontó és műfajépítő megszólalással az elmúlt években Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává érett a csapata.

Cifrapalota

17.30 Szecessziós minták – linómetszés és nyomat készítése címmel kézműves workshopon lépésről lépésre megtanulhatók ezen technikák.

Linómetszés és nyomat készítése címmel kézműves workshopoot is tartanak
Forrás: Cifrapalota

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában