A magyar egészségügy napja

2023.06.30. 15:49

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték a félegyházi Semmelweis-napon – galériával

Az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáért mondtak köszönetet pénteken a városházán tartott Semmelweis-napi ünnepségen. Több mint tízéves hagyomány hazánkban, hogy az anyák megmentőjének, Semmelweis Ignácnak a születésnapját a magyar egészségügy napjává nyilvánították. Ezen a napon országszerte elismeréseket adnak át az egészségügyi dolgozóknak. Így volt ez Félegyházán is.

Vajda Piroska

Ezen a napon országszerte elismeréseket adnak át az egészségügyi dolgozóknak

Fotó: Vajda Piroska

Az ünnepség a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar műsorával kezdődött, amit a köszöntők követtek. Elsőként dr. Körtvélyessy András, a félegyházi városi kórház igazgatója mondott köszönetet kollégáinak a folyamatos helytállásért, kitartásukért, türelmükért, alázatos munkájukért. Azért, hogy bármilyen nehéz körülmények között is képesek a betegekre rámosolyogni, mert tudják, hogy a mosoly is egyfajta gyógyítóterápia.

Ezt követően dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Kórház főigazgatója mondott köszönetet félegyházi kollégáinak. Utána pedig Balla László alpolgármester a város nevében köszöntötte az egészségügyi dolgozókat. Mint mondta, amíg az ember egészséges addig látókörén kívül esik az a munka, amit az egészségügyi dolgozók végeznek. Abban a pillanatban azonban, amikor megérint bennünket a halandóság szele, vagy valamelyik szerettünk válik kiszolgáltatottá, rögtön fontossá válik az egészségügyi dolgozók munkája. Mindennapi életünkben napról napra azon kell munkálkodni, hogy egyre jobb helyzetbe kerüljenek azok, akiknek a munkavégzésén életek múlhatnak – fogalmazott az alpolgármester.

A városvezető köszöntője után dr. Gulyás Márton emlékezett az ünnep névadójára, dr. Semmelweis Ignácra, akinek köszönhetően a kórházakban bevezetett kézfertőtlenítés után csökkent a fertőzések, illetve a gyermekágyi lázban elhunytak száma. Beszédében, hangsúlyozta, ma is kiemelt jelentőségű lehet, hogy akár egy mindennapos apró cselekedet is hozzájárulhat a betegek gyógyulásához és védelméhez. Emellett fontosnak tarja azt is, hogy az egészségügyben dolgozók nyitottak és hajlandóak legyenek a fejlődésre.

Ezt követően adták át az elismeréseket. Főigazgatói dicséretet kapott Klinkóné Jókai Mónika, a gyógyfürdő vezetője.

Kiváló kórházi dolgozó elismerésben részesült: Némedi-Varga Antalné ápoló és Seres Imréné radiográfiai szakasszisztens.

Kiváló ápoló elismerést kapott: Bagyinszki Margit Elvira.

25 éves szolgálati elismerésben részesült: Kállai-Borik Erika szakasszisztens,  dr. Lugosi Henrietta szakorvos, Szabóné Csáki Renáta ápoló, Varga Tímea orvosírnok, és Fricska Zsolt műtőssegéd.

30 éves szolgálati elismerésben részesült: Beszéné Németh Adrienn ápoló, Faragó Mónika ápoló, Nagy Lajos fizioterápiás asszisztens, Sebők Oszkár úszómester, Serfőző Tünde ápoló, Tormási János Istvánné ápoló, Szabóné Drozdik Mónika ebédosztó.

40 éves szolgálati elismerésben részesült: dr. Bense Katalin főorvos és dr. Reznyák Béla József főorvos.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezet Megyéért díját kapta: Szabóné Csáki Renáta. Semmelweis napi kitüntetést kapott Pataki Imréné ápoló és Kiss Tibor betegszállító.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában