Beruházás

2023.05.23. 11:12

Új sportcsarnokot avatnak Kiskőrösön

Pénteken 10 órakor avatják fel Kiskőrösön a település második sportcsarnokát. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium új épületét dr. Vitályos Eszter miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár adja át.

Barta Zsolt

A felvételen az új sportcsarnok látható

Fotó: Barta Zsolt

A tornacsarnok megépülése mind oktatási, mind sport, mind egészségmegőrzési célokat szolgál, növelve a sporttevékenységek iránti kedvet. A létesítményt több célra lehet hasznosítani. A tornacsarnok alkalmas lesz az iskolában tanulók testnevelés óráinak, sportköreinek, tömegsport-rendezvényeinek és egyéb iskolai rendezvényeinek lebonyolítására, továbbá a városi sportegyesületek is használni tudják majd. 

Mint ismert, az iskola korábbi tornaterme az 1970-es években, az akkori tanulók és oktatók saját kivitelezésében épült fel. Az eltelt fél évszázad során az épület rendkívül leromlott állapotúvá vált, így lebontották évekkel ezelőtt. Kiskőrös város belvárosában, a meglévő iskola és a kollégium épülete között építették fel az új épületet. A tornacsarnok szabvány kézilabda pálya (20 méter x 40 méter) elhelyezésére alkalmas térrel és hozzá funkcionálisan kapcsolódó kiszolgáló egységekkel rendelkezik két szinten. 

A tornacsarnok tervezett nettó alapterülete közel 1800 négyzetmétert tesz ki. 

Az emeleten galéria található, mely lelátást biztosít a tornacsarnokba, továbbá fent alakítottak ki két női és két férfi öltözőt vizesblokkokkal, valamint egy raktárt és stúdióhelyiségeket. A sportcsarnok maximális befogadóképessége 1200 fő. A városi női kézilabdacsapat már szinte az egész hetet lefoglalta 16 és 20 óra között, de amatőr focicsapatok is bejelentkeztek már, illetve karate-edzéseket is tartanak az épületben. Hétköznap 16 óráig a viszont csak a Wattay osztályai és a sportkörei használják az intézményt. A beruházás költsége meghaladta az egymilliárd forintot.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában