Baon podcast

2023.05.08. 16:56

Többször változik a forgalmi rend Kecskeméten, az Izsáki úton májusban – podcast

Kiss Boglárka, az Építési és Közlekedési Minisztérium vezető kommunikációs munkatársa volt a Gong rádió Mai téma című műsorának hétfőn. A szakember a kecskeméti Izsáki út négynyomúsításáról, és az aktuális forgalmirend-változásokról beszélt a rádióműsorban.

Horváth Péter

Archív-felvétel az Izsáki útról

Fotó: Bús Csaba

Kiss Boglárka elmondta, hogy a kivitelezési munkák az ütemterv szerint haladnak, az aszfaltozási munkák folyamatosak a forgalomtól elzárt területen. Az ütemterv szerint újabb ideiglenes forgalomterelési szabályok lépnek életbe májusban. Kiss Boglárka kifejtette, hogy május 8-tól, azaz hétfőtől a Dózsa György út-Katona József Gimnázium és az Olimpia utcai körforgalom közötti szakaszon a jobb pályáról a bal pályára terelték a forgalmat, ami a Szent Gellért és a Poprád utca Dózsa György út felőli részének lezárásával jár.

A következő ütemben, a hónap végén − a kitűzött határidő május 25. − az Olimpia utcai körforgalom és a Neumann János Egyetem CAMPUS-a közötti szakaszon szintén a jobb oldalról bal pályára terelik a forgalmat. Ez a Sport utca Izsáki út felőli részének lezárását vonja maga után. 

Szintén május 25-én az egyetem és a kivitelezés vége között a bal pályáról a jobb oldalra terelik a forgalmat. Kiss Boglárka ezért felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes  fokozottabb figyelemmel közlekedni a hónap elején és végén az életbe lépő változások miatt.

Kiss Boglárka elmondta, hogy a vállalkozó 2024 első negyedévéig dolgozik a beruházáson, és nincs csúszás a határidőkkel, így nagy valószínűséggel tartható a tervezett átadás időpontja. Hangsúlyozta, hogy az elkövetkező időkben minden további forgalmirend-változást időben kommunikálnak a lakosság felé.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában