TST Dance Club

2023.05.22. 19:50

Kecskeméti táncosok sikerei: világbajnoki győzelem és bronzérem született– galériával

Arany- és bronzéremmel tértek haza a kecskeméti TST Dance Studio táncosai a világbajnokságról. A két érem szólóban született, de csapatban is kiválóan szerepeltek a kecskeméti fiatalok.

Sebestyén Hajnalka

Csapatban is kiválóan szerepeltek a kecskeméti fiatalok.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Nehezen jött össze a nagy álom, hogy több év kihagyás után újra ott legyenek a TST-táncosok a horvátországi Dance Star világbajnokságon. Idén sikerült, és a fiatal tehetségek a maximumot hozták ki magukból. Ennek eredménye, hogy Duka Viktória manó profi hip-hop szólóban győzött, világbajnok lett, Molnár Lilla gyerek profi hip-hop szólóban 3. helyen végzett. A TST New Generation profi junior hip-hop csoport kategóriában 6. helyezést, a TST Same Squad amatőr felnőtt csoport kategóriában 4. helyezést ért el.

A New Generation 2 tagjai – Duka Viki, Molnár Lilla, Molnár Hanna, Szikszai Csenge, Varga Lénárd és Vörös Lara – a 7-13 éves korosztályt képviselik. 

Váczi Niki vezető edző, koreográfus, a tánciskola vezetője meghatottan elevenítette fel a világbajnokság élményeit. – Sajnos a tánciskola és a szülők nem tudták volna biztosítani az egyhetes kint tartózkodás és az utazás költségeit, ezért sokáig csak bizakodhattunk, hogy valóban sikerül-e a világbajnokságon színpadra állni. Az utolsó pillanatban összejött, köszönhetően a támogatóknak. Kiemelném Kecskemét városa és Helvécia, valamint az önzetlen vállalkozások támogatását. A teljes összeg igaz nem jött össze, de azt tudta pótolni a tánciskola, a szülők, és azon magánszemélyek adománya, akik hozzánk járnak edzeni. Nagyon köszönjük a segítséget mindenkinek, úgy érzem eredményeinkkel bizonyítottuk, hogy jó helyre került a támogatásuk – mondta Váczi Niki.

– Mindenkire nagyon büszke vagyok, hatalmasat táncoltak. A két lány, Viki és Lilla szólóban arany- és bronzérme óriási siker, de csapattal is kiválóak voltak. A versenyen 11 ezer táncos volt sok-sok országból, Európától Afrikán át Dél-Amerikáig. Abban a megtiszteltetésben lehetett részünk, hogy a magyar zászlóval mi vezettük fel a magyar táncosokat. Minden pillanata nagyon megható volt – tette hozzá.

Az egy hét nemcsak a táncról szólt, hiszen számos workshopon is részt vettek a TST-sek, mely szakmai továbbfejlődésükhöz sokat hozzáadott. 

A New Generation 2 tagjainak óriási motivációt adott a világbajnoki fellépés és a hatodik helyezés. Ők Magyarországon gyerek kategóriának számítanak, de a világbajnoki szabályok értelmében már felnőtt kategóriában indulhattak, így a 16-18 évesekkel egy csoportban táncoltak. A lányok és fiúk jó példaképei lehetnek minden fiatalnak, aki szeret táncolni, vagy szeretne megtanulni táncolni. A TST ráadásul olyan mint egy nagy család, igazán összetartóak. – Ami szintén megható volt, hogy a világbajnokságon több magyar csapat is indult, és mindenki egyként drukkolt a másik magyar csapatnak. Nem volt irigység, csak összetartás – mondta végül Váczi Niki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában