Baon podcast

2023.05.19. 10:45

Háromszáznál is több hölgyet vonzott a nemesnádudvari bortúra – podcast, galériával

Több városból érkeztek a hölgyek a Micsoda Csillagom elnevezésű női bortúrára. Kiskunhalasról, Szegedről, Orosházáról, Pécsről, Sopronból, Győrből és Budapestről jöttek a vendégek. Megyeri Julianna szervezőtől megtudtuk, hogy megteltek a szállások a környéken.

Márton Anna

Sok hölgyet vonzott a bortúra

Fotó: Márton Anna

Több mint háromszázan jöttek el a Micsoda Csillagom női bortúrára, az óriási szám jelzi, van igény a kulturált, biztonságos szórakozásra, kikapcsolódásra. Minden pincét egy-egy hírességről neveztek el: Amelia Earhart, Audrey Hepburn, Kleopátra, Coco Chanel, Marilyn Monroe, Kalo Frida történeteit elevenítették fel a különböző állomásokon. 

A pincészetekben finom falatokkal, jó hangulattal és zenével várták a hölgyeket. Az idei év meghívott borászata a Sziegl Pincészettől Sziegl Petra borász volt. A Michelin-csillagos éttermekben felszolgált boraikat kóstoltatták. Az ínyenceknek VIP−Knáb terasszal készültek, ahol a Koch Borászat pezsgőit és a Bajai Pálinkafőzde „Hódító” pálinkáit, valamint az egyedi gin italát is bemutatták.

A tapasztalatok szerint a 35 és 55 éves korú hölgyeket vonzza leginkább ez a kikapcsolódás. De, nagy öröm, hogy idén már kerekesszékes látogató is érkezett, és a legidősebb résztvevő 82 éves volt, ő már harmadik alkalommal látogatott el a nemesnádudvari pincesorra. Mindenki jól érezte magát, a tánc hajnalig tartott, tudtuk meg a szervezőtől Megyeri Juliannától. 

− Kicsit másképpen vagyunk összerakva mi nők, mint a férfiak. Itt a hölgyek nem rohantak végig a pincéken, elidőztek, beszélgettek. 

Megállt az idő a festői nemesnádudvari pincesoron, kicsit ezt érezhette az, aki ott volt. 

Kiléphettek a mindennapok taposómalmából a nők, mindezt kellemes környezetben, jó társaságban, kulturált körülmények közt tehették meg. A környékbeli szállások mind megteltek, Császártöltésen, Nemesnádudvaron is, de voltak, akik csak Baján tudtak foglalni szobát, ezért azt gondolom jövőre majd időben kell szállást is foglalni − fogalmazott Megyeri Julianna.

Többen azt mondták, hogy erről nem lehet beszélni, ezt a rendezvényt át kell élni. Azt, hogy milyen, amikor összeadódnak a női energiák, amik átjárják a pincesort, azt meg kell élni. − Nagyon szuper időnk lett, hál'Istennek, hogy az égiek is velünk voltak, mert a rendezvény ideje alatt nem esett, csak a végén eredt el az eső. Ennyit tesz, ha valaki hisz egy jó dologban. A jó hangulathoz hozzájárultak a jó borok, és a meghívott vendégeink. A pincészeteink nagyon kitettek magukért, büszke vagyok rájuk. 

A vendégeink között ott volt a hajósi Sziegl pincészet, ahol a natúr borokat tudták a hölgyek kóstolni. 

A bajai pálinka is bemutatkozott, nagyon kevesen tudták, hogy Baján van egy ilyen fantasztikus pálinkafőzde a pálinkáival és a ginnel. A borvidék zászlóshajója a Koch borászat is képviseltette magát a pezsgőivel − sorolta a szervező Megyeri Julianna.

Koch borászat pezsgői
Forrás: Beküldött fotó

Hozzátette: a Micsoda Csillagom női bortúra legnagyobb hozadéka talán az volt, hogy itt előtérbe került, hogy jó csak úgy lenni kicsit gondmentesen. Nem számít a külvilág, tudunk beszélgetni. A hölgyek rászánják az időt, nem rohannak. − Mi nagyon jó pszichológusai vagyunk egymásnak. Meghallgatjuk egymást, onnantól kezdve kisüt a nap. A férfi ismerőseimnek többször jeleztem, hogy nem rossz szándékból szól kizárólag hölgyeknek a rendezvény, nem őket akarjuk kirekeszteni, hanem nekünk szükségünk van erre a hat nyolc órára amikor saját magunkkal foglalkozunk. Ismerkedünk, női témákról beszélgetünk − fogalmazott Megyeri Julianna.

Egész évben családi programokat is szerveznek a nemesnádudvari pincesoron. A hölgyek párjaikkal, családjukkal is ellátogathatnak a kellemes, vonzó településre, ahol pihenni, szórakozni lehet.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában