Nagy összefogás

2023.05.09. 17:30

Flashmob: az Örömódát adták elő az M. Bodon Pál iskola diákjai a kecskeméti könyvtár előtt – galériával, videóval

Az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola és a Katona József Könyvtár közös összefogásával flashmobot láthatott a közönség kedd délután a könyvtár előtt.

Sebestyén Hajnalka

Az Európa-nap alkalmából Beethoven Örömódáját adták elő

Fotó: Bús Csaba

Az Európa-nap alkalmából Beethoven Örömódáját adták elő, kisebb szünetekkel háromszor egymás után. Miklósné Faragó Csilla, az M. Bodon intézményvezető fuvolaművész tanára elmondta: harmadik alkalommal tartottak zenei flashmobot. Nagy összefogás eredménye, hogy ilyen nagy létszámmal léptek fel. A könyvtár énekkara mellett az iskola növendékei énekkel és hangszerrel csatlakoztak, valamint a művésztanárok alkották a flashmob csapatát.

A közönségnek nagyszerű élményben volt része, a zenészek fokozatosan töltötték be a teret, miközben az Örömóda ismert dallamai szóltak. A zenészek óriási sikert arattak, a nagyszámú nézelődő és járókelő ámulva hallgatta és nézte a nem mindennapi műsort.

Az Európa-nap – minden évben május 9-én – az „Európa békéjét és egységét” ünneplő nap. Beethoven Örömódája az Európai Unió hivatalos himnusza.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában