Hírösszefoglaló

2023.05.11. 14:27

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek május 11-én

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

Baon.hu

Havonta hatszáz műtétet végeznek el a sebészeten

Szerdán átadták a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti székhelyén az új, kétszintes, egynapos sebészeti ellátást biztosító egységet. A nettó 2,146 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból megvalósult, 2890 négyzetméter alapterületű létesítményben már április eleje óta folynak a beavatkozások. Az egynapos sebészeti épületben tervezetten havi 600 műtétet végeznek. Az épületben három műtő és 19 betegszoba található, 36 férőhellyel és számos kiszolgálóhelyiséggel. Az egynapos sebészet speciális, a többnapos kórházi kezelést kiváltó beavatkozást jelent, amit olyan esetekben alkalmaznak, melyek 24 óránál rövidebb ellátási időt igényelnek. Az új épületben az első beavatkozást április 4-én végezték.

Ideiglenes járdát alakítanak ki a kecskeméti Vízmű utcánál

A kecskeméti önkormányzat tájékoztatása szerint: az 52-es számú főút négynyomúsításának kivitelezési munkái keretében az elektromos vezetékek kiváltását végzi majd a kivitelező az Izsáki úton, a Vízmű utcától a turbó körforgalom felé vezető útszakasz jobb oldalán. Hétfőtől az érintett szakaszon az építési részt lekorlátozzák. A munkavégzés előreláthatóan június 30-ig tart majd. Ez idő alatt a Vízmű utca sarka és a buszváró peron között a gyalogos forgalom számára ideiglenes járdát alakítanak ki, a további érintett szakaszon a gyalogos forgalom zavartalan marad.

Mandalákból nyílt kiállítás

Pontokba szedett gondolatok címmel nyílt meg Kubinyi Emese első tárlata a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház nézőtéri büféjében. A tárlaton ponttechnikával, akrillal készült mandalák és más munkák is láthatók. Az alkotó elmondása szerint egész életét áthatotta a művészet iránti szeretet, és a művészi önkifejezés időről időre megnyilvánult nála valamilyen módon. Mandalái – buddhista és hindu szent körök – is spirituális energiát közvetítenek. Kubinyi Emese alkotásait az évad végéig, június 11-ig tekinthetik meg a színházba látogatók az előadások előtt, illetve a szünetben, a nézőtéri büfében.

Csapatépítővel is hangolódott a Kecskemét

A labdarúgó első osztályban második helyen álló Kecskeméti TE játékosai az edzések mellett, csapatépítő tréningen hangolódtak a már bajnok Ferencváros elleni rangadóra. A lila-fehérek a kecskeméti Gokart Hotel pályáján versenyeztek a „guruló zsámolyokon” és a leggyorsabbnak Szuhodovszki Soma bizonyult. A KTE szombaton 19 óra 30 perckor fogadja a Ferencvárost, a találkozóra már mind a 4950 jegy elkelt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a nagy tömegre tekintettel nagy számban lesz jelen az eseményen, új parkolási rendre és forgalomkorlátozásokra számíthatnak a meccsre érkezők, így érdemes folyamatosan tájékozódni a rangadó kapcsán az előírásokról és szabályokról. A rendezők és a biztonságért felelős szervezetek is arra kérik előzetesen a szurkolókat, hogy lehetőség szerint válasszák a tömegközlekedést, tekintettel a Sport utcát érintő forgalomkorlátozásokra és a korlátozott számú parkolóhelyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában