Tárlat

2023.05.10. 12:11

Mandalákból nyílt kiállítás a Kecskeméti Nemzeti Színházban – galériával

Pontokba szedett gondolatok címmel nyílt meg Kubinyi Emese első tárlata a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház nézőtéri büféjében. A tárlaton pont technikával, akrillal készült mandalák és más munkák is láthatók.

Horváth Péter

Kubinyi Emese

Fotó: Bús Csaba

Az alkotó elmondása szerint egész életét áthatotta a művészet iránti szeretet és a művészi önkifejezés időről időre megnyilvánult nála valamilyen módon. Hosszú ideje szenvedélyes táncos, melyben partnere a férje. Imádja a színházat, 1984-ben statiszta is volt a Liliom című darabban. Mindig jelen volt életében  a tanulás, és erősen kapcsolódik a spiritualitáshoz. Jelenleg asztrozófiát, vagyis csillagbölcseletet tanul. Mandalái – buddhista és hindu szent körök – is spirituális energiát közvetítenek. 

Kubinyi Emese civilben műkörmös mester és jövő generációjának is átadja tudását oktatóként. 

Élete súlypontja azonban egyre inkább áthelyeződik az alkotásra. A Covid idején kezdett komolyabban foglalkozni a festészettel és ismerkedett meg a pontozásos technikával, mellyel kiállított művei legnagyobb része készült. Hagyományosnak tekinthető mandalákat is láthatnak, azok, akik megtekintik képeit, de egészen különleges mandalák is helyet kaptak a tárlaton, melyek túlmutatnak a hagyományos ábrázoláson. Alkotásainak nem ad nevet, mert vallja, hogy mindenkit máshogy szólítanak meg a képek, más energiákat közvetítenek és minden befogadó számára más mondanivalóval bírnak művei.

Az alkotó kiállítását barátnője, Zsurek Andrea nyitotta meg, közreműködtek a színház drámatagozatának fiatal tagjai. Kubinyi Emese alkotásait az évad végéig, június 11-ig tekinthetik meg a színházba látogatók az előadások előtt, illetve a szünetben a nézőtéri büfében. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!