Örök élmény

2023.05.10. 10:53

Erdélyben kirándulnak a solti vécseysek

Határtalanul program jóvoltából háromnapos kiránduláson vesznek részt Székelyföldön a solti Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hetedik osztályos diákjai, amely program Magyarország Kormányának támogatásával valósul meg.

Lecsés P. Anna

A solti diákok Királyhágón

Fotó: Persóczki Zoltánné

A Harminc tanuló és három pedagógus indult el kedden, hogy megismerkedjenek Székelyföld kincseivel. A tervezett események között szerepel Székelyudvarhely, a Medve tó, a parajdi sóbánya, Segesvár egyaránt. Emlékezni fognak Szejkefürdőn Orbán Balázsra és Farkaslakán Tamási Áronra is.

A Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó szovátai Szent József Gyermekvédelmi Központban az ott nevelt diákokkal találkoznak. Bemutatják egymásnak iskolájukat, iskoláik névadóját, településeiket. Megismerkednek az alapítvány működésével és átadják azt az élelmiszeradományt, amelyet az utazás előtt állítottak össze. A kirándulás legfőbb célja, hogy kapcsolatot teremtsenek az érintett tájegységek magyarságával és erősítsék egymásban az együvé tartozás érzését.

Körösfőn is jártak a diákok
Fotó: Persóczki Zoltánné

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában