Jótékonysági gyűjtés

2023.05.14. 11:46

Emléktáblát állítottak Keve atya tiszteletére Baján − galériával

Mint arról korábban már írtunk, Bácskai Sándor Keve atya tiszteletére emléktábla felállítását kezdeményezte a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Bajai Csoportja, ennek érdekében jótékonysági gyűjtésbe kezdték.

Márton Anna

Vedelek Norbert, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Bajai Csoportja elnöke köszöntötte a nagy számban megjelent ünneplőket.

Fotó: Márton Anna

A közelmúltban elkészült a néhai karakteres, tekintélyes egyházi vezető tiszteletére alkotott tábla, melynek ünnepélyes átadását pénteken tartották a Ciszterci Ház aulájában. Az eseményen részt vett Makláry Ákos, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke, Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője és Tarján Levente, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Bajai Csoportjának örökös, tiszteletbeli elnöke.

Vedelek Norbert, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Bajai Csoportja elnöke köszöntötte a nagy számban megjelent ünneplőket. Beszédében kiemelte: a települések emberek nélkül csupán kőből, betonból állnának. Egy városnak a benne lakók adják a lelkét, akik megtöltik ezt az élettelen anyagot élettel. 

− A város lakói között találunk olyan igazi egyéniségeket, meghatározó személyeket, akik évtizedes munkájukkal alakítják egy-egy közösség életét. A közösség által ismert és elismert személyekről van szó, mint például Keve atya. Ha egy városban sok ilyen ember él, akkor elmondható, hogy ott jó lenni, jó élni. Baja egy ilyen hely

 − fogalmazott Vedelek Norbert. 

Végül köszönetet mondott mindenkinek a jó szándékú adományokért. − Ismét bebizonyítottuk, milyen erős is a bajai lélek Köszönöm, hogy ennyien fontosnak tartják bajai múltunk, gyökereink megőrzését, ápolását, továbbá köszönöm Hodovány Anettnek az emlékplakett elkészítését -fogalmazott az elnök. Bácskai Kornél Keve atya családja képviseletében felelevenítette az egykori ciszterci szerzetes életútját, majd a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola zenészei adtak elő egy rövid, zenés műsort. Binszki József plébános kerületi esperes mondott áldást és megszentelte az új emléktáblát.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában