Összefoglaló

2023.05.24. 20:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 24.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Egyedi tervezésű rövidnadrágot és pulóvert lopott el egy boltból egy kecskeméti férfi. A rendőrök hamar elfogták a tolvajt.

Idén a pünkösdi hosszú hétvégén, május 26-28-ig tartják a hajósi bor és a sváb kultúra legnagyobb rendezvényét, a 41. Orbán-napi Borünnepet.

Traktor, villogós szolgálati autók, kincskereső és fenntarthatósággal kapcsolatos játékok is szerepeltek a kecskeméti Hosszú Utcai Óvoda hagyományos gyermeknapi programjában, amit szerdán rendeztek meg az oviban.

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy többszörös visszaeső férfival szemben, aki egy italozás alatt kialakult vita hevében olyan erővel rúgta mellkason nő ismerősét, hogy eltört a bordája. A férfinak emellett öt további bűncselekményért is felelnie kell.

Tolsztoj remekművét, az Anna Kareninát játszotta az Újvidéki Színház a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház nagyszínpadán kedden 19 órakor, a 10. Színházi Olimpia vendégelőadásaként. A színmű a regény különleges feldolgozása, forrásig hevített szenvedélyt hoz színpadra. Az újvidéki társulat Anna Kareninája az ország egyik leglátogatottabb és legtöbbször díjazott produkciója. Az előadás előtt a színház művészeti vezetőjével és a két címszereplővel beszéltünk.

Csütörtökön tart közgyűlést a kecskeméti képviselő-testület. Ennek legfontosabb napirendi pontjairól beszélt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Gong rádió Mai téma című műsorában. 

Szerdán Sopronban zárta a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában a 2022-23-as bajnoki évadot a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A 7. helyért, az egyik fél második győzelméig tartó párharc harmadik találkozóját a hírös városiak nyerték.

Kétmillió négyzetméter gyepfelületet hoz rendbe a Városüzemeltetés Kecskeméten.

Befejeződött a kecskeméti Református Újkollégium energetikai korszerűsítése.

Hatvanéves osztálytalálkozóra gyűltek össze az egykori félegyházi tanyasi iskola diákjai.

Az elmúlt héten rendkívüli ülésen fogadta el Baja Város Képviselő Testülete a Bajai Országos Közforgalmú Kikötőműködtető Kft. 2022.évi mérlegbeszámolóját és megszavazták a Társaság 2023 évi üzleti tervét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában