Fűnyírás

2023.05.24. 17:54

Kétmillió négyzetméter gyepfelületet hoz rendbe a Városüzemeltetés Kecskeméten

Az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) csak igen korlátozottan tudta fűnyírási feladatait ellátni, pedig a fűfélék rohamos növekedésnek indultak. A szárazabb idő beálltával ismét teljes kapacitással dolgoznak, továbbá alvállalkozói segítséget is igénybe vesznek, hogy mielőbb rendezett környezetet biztosítsanak a Kecskemét közterületeit borító mintegy kétmillió négyzetméter gyepfelületen – írja közleményében a KVÜ.

Horváth Péter

Forrás: Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.

A közleményben kitérnek arra, hogy a fűnyírási feladatokat nagyobb gyepfelületeken önjáró fűnyírótraktorral végzik. Ezek a gépek hatékonyan dolgoznak nagyobb felületeken, viszont az utcabútorok, lámpaoszlopok környékét egy külön munkafázisban fűkaszával vagy szegélyvágóval végzik a KVÜ munkatársai a fűnyírást. A két csoport nem mindig egyformán halad, akár egy-két nap is eltelhet a két munkavégzés között.

A Magyar Közút Zrt.-vel közösen gondozott területeken, a számozott főutak menti zöldsávok mindkét cég saját ütemterve szerint végzi a munkát, ami azt jelenti, hogy egy területen nem lesznek jelen egy időben – szól a közlemény. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában