Összefoglaló

2023.05.11. 20:51

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 11.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Nyílt nappal várták a gyerekeket Kecskeméten a rendőrök

Fotó: Bús Csaba

A kun gyökerek elmélyítése, a kun identitás erősítése a fiatalokban − ezeket a célokat tűzte ki a Kiskun Önkormányzatok Szövetsége (KÖSZ), melynek egyik fontos lépéseként szakmai találkozót hívott össze szerdán a kulturális és közművelődési munkatársak számára.

Bikás stílusban zenél akusztikus hangszereléssel a kecskeméti zenekar.

A bajai rendőrök keresik azt az embert, aki ellopott egy kerékpárt Baján, az Alkotmány utcából.

Különleges programokkal várták a rendőrök az óvodásokat és az általános iskolásokat a közlekedési kultúra napja alkalmából a kecskeméti Vasútparkban csütörtökön.

Jótékonysági limonádévásár és bolhapiac keretében ötszázezer forintot gyűjtöttek a Platán Utcai Általános Iskola diákjai, hogy így segítsék két félegyházi beteg gyermek, Tamási Izabella és Serfőző Jocika családját. Az adományt a gyerekek emléklap kíséretében adták át a két édesapának a Kiskunfélegyházi Tourinform Irodában a napokban. 

Összbírói értekezletet tartottak a Kecskeméti Törvényszéken csütörtök délelőtt, ami előtt sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők a törvényszék tavalyi munkájáról. A beszámoló szerint az összes ügyek száma csökkent a megyében, de a peres ügyeké nőtt az előző évben.

Brutális esetről számolt be a közösségi oldalán az Összefogás Az Állatokért Kalocsa Közhasznú Alapítvány. Egy kutya berontott egy ingatlanba és megölt két másik jószágot Kalocsán.

Egy kisteherautó és egy személyautó ütközött kedden délelőtt a Jászszentlászló és Kiskunfélegyháza közötti úton. A balesetben egy ember megsérült, akinek azonnali ellátásában három szentesi egészségügyi katona is segített.

Földet szállító kamion borult fel az M5-ös autópályán, Lajosmizsénél csütörtökön.

Vádat emeltek egy nő ellen, aki olyan mértékben várt el kitűnő sport- és iskolai teljesítményt a gyermekeitől, hogy azzal már súlyosan veszélyeztette testi, érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődésüket.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában