Adománygyűjtés

2023.05.11. 19:22

Jótékonysági limonádénapot és bolhapiacot rendeztek a félegyházi platános diákok – galériával

Jótékonysági limonádévásár és bolhapiac keretében ötszázezer forintot gyűjtöttek a Platán Utcai Általános Iskola diákjai, hogy így segítsék két félegyházi beteg gyermek, Tamási Izabella és Serfőző Jocika családját. Az adományt a gyerekek emléklap kíséretében adták át a két édesapának a Kiskunfélegyházi Tourinform Irodában a napokban. 

Vajda Piroska

A bevételből két beteg gyermek gyógyíttatását támogatták

Fotó: Vajda Piroska

Szunyi Anikó, a Platán Utcai Általános Iskola igazgatója elmondta, a fenntarthatósági témahét utolsó napjára szervezték a jótékonysági limonádévásárt és a bolhapiacot. Ez utóbbit minden évben megtartják, ilyenkor a gyerekek eladhatják egymásnak a már nem használt játékaikat. Ezúttal azonban a bevétel nem a saját zsebpénzüket növelte, hanem jótékony célra ajánlották fel a gyerekek. Míg az alsó tagozatosok piacoztak, a felső tagozatosok a tanárok által készített limonádét árulták. Nemcsak az iskolában, hanem a Móraváros több pontján is találkozhattak velük a félegyháziak.

Az első alkalommal megszervezett jótékonysági limonádévásárt nagy siker övezte, hiszen sokan vásároltak a diákoktól, és sokan a limonádé árán felül is nagylelkűen adakoztak – mondta az igazgatónő, aki büszkén számolt be arról is, hogy a limonádét az iskola fűszerkertjében megtermelt citromfűvel és mentával ízesítették. Azt is hozzátette, nem véletlen, hogy ilyen sok pénzt sikerült összegyűjteniük, hiszem minden kezdeményezésüket maximális erőbedobással visznek végbe. A diákok, a tanárok és a szülők egyaránt beleteszik a szívüket, lelküket. Arra is odafigyeltek, hogy környezettudatosak legyenek, így nem eldobható poharakban árulták a limonádét, hanem inkább a menzán használt poharakat mosogatták folyamatosan. 

Szunyi Anikótól azt is megtudtuk, hogy a jótékonysági akciót követően az iskola családi napján is árultak limonádét a nyolcadikos diákok. Ezúttal azonban a ballagási kiadásokra – meghívókra, tarisznyákra, tablófotókra, tablókészítésre, díszítésre – gyűjtöttek. Mivel tudják, hogy egy ilyen esemény jelentősen megterheli a családi kasszát, ezért így szerettek volna segíteni a szüleiknek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában