Szörnyű eset

2023.05.11. 15:35

Brutális kutyatámadáshoz riasztották a kalocsai állatvédőket

Brutális esetről számolt be a közösségi oldalán az Összefogás Az Állatokért Kalocsa Közhasznú Alapítvány. Egy kutya berontott egy ingatlanba és megölt két másik jószágot Kalocsán.

Tapodi Kálmán

Két ebet is megölt egy gazdás kutya Kalocsán

Forrás: Összefogás Az Állatokért Kalocsa Facebook-oldala

„Tegnap éjszaka rendőri kérésre mentünk egy újabb bejelentésre. Egy gazdás kutya berontott egy másik ingatlanra és megölt 2 kutyát, egyik már akkor nem élt, másikat végül az állatorvos altatta el súlyos sérülései miatt. A kutya addigra már egy sarokban kucorgott, befogtuk és elszállítottuk. Ez most már a második ilyen eset egy héten belül” – számolt be közösség oldalán az Összefogás Az Állatokért Kalocsa Közhasznú Alapítvány.

Forrás: Összefogás Az Állatokért Kalocsa Facebook-oldala

Az újabb elszomorító eset kapcsán megoszlanak a bejegyzéshez érkezett vélemények, és az alapítvány is kérdéseket tett fel.

„Mikor lesz már kötelező a chipelés, hogy az ilyenre nevelt kutyák gazdáját felelősségre lehessen vonni? A kutya nem probléma. A kutya csak egy eszköz, hogy idióta embereket boldoggá tegyen, és fogalma sincs arról, milyen lehet normális gazdánál élni. Mikor lesz már végre kötelező kutyákat adásvételi szerződéssel, chippel ellátva továbbadni, nemcsak ingyen kutya elvihető.”

Mint fogalmaztak: mindezek költői kérdések, mert törvényileg már most az lenne, de a gyakorlat egészen mást mutat. Mint írták: évente több száz kóbor kutya okoz kisebb-nagyobb gondot a lakosságnak. Az ebek felelős gazdája pedig soha sem kerül elő.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában