Riport- és versíró pályázat

2023.04.12. 19:10

Városi ünnepség keretében díjazták a keceli alkotókat – galériával

A keceli művelődési házban hirdették ki a városi pályázatok eredményeit kedden délután. Felnőttek és gyerekek vehettek át elismerő okleveleket a település vezetőjétől.

Barta Zsolt

Haszilló Ferenc polgármester ad át az egyik keceli kisgyermeknek oklevelet Bánföldi Szilárddal

Fotó: Barta Zsolt

Szinte megtelt kedd délután a keceli művelődési ház nagy terme. A város vezetése által meghirdetett irodalmi és képzőművészeti pályázatok eredményeinek az ismertetésére gyűltek össze gyerekek és felnőttek. A város riport- és versíró pályázatot hirdetett a keceli általános iskola tanulói számára, akik riportot készíthettek bármely témában, így például ismert vagy bemutatásra érdemes keceli vagy keceli származású emberekkel munkájukról, hobbijukról, általuk szervezett eseményekről, helyi közösségek tevékenységéről. 

A helyi óvodások és általános iskolások rajzpályázatra is jelentkezhettek, szabadon választott technikával az alábbi témákban: 70 éves a könyvtár. Az intézményben folyó munka és az ott szerzett élmények megjelenítését mutathatták be a gyerekek. Idén 45 éves a Pintér Művek, 25 éve nyitott meg a múzeum: a Pintér Művekhez kötődő élmények ábrázolása vagy az épület, múzeum megörökítése is a témák között volt. Húsz éve költözött a piac a jelenlegi helyére, és az elképzelt egykori vagy a napjainkban a piacon zajló áruforgalomról készülhetett anyag. Éppen 15 éve adták át a buszpályaudvart: a fiatal alkotók megörökíthették a helyi közlekedést Kecelen.

Emellett a keceli önkormányzat Erre is emlékezem… címmel a felnőtteknek hirdette meg a hagyományos pályázatát. Pályázni lehetett irodalmi és tudományos írással, amelyek érintették az adott személy, közösség életét, sorsfordulóit.

A keddi rendezvényen Haszilló Ferenc polgármester adta át a díjakat. Ezek átnyújtásában segítségére volt Bánföldi Szilárd színművész, az Új Színház tagja, aki tavaly óta Petőfi Sándor alakját felvéve, körbejárja Bács-Kiskun megye településeit, a költő születésének bicentenáriuma alkalmából. A művész ismert verseket szavalt a közönségnek.

A zsűri a díjátadón a felnőttek kategóriájában két első helyezést osztott ki. Dubai Lászlóné Éva Bölcsődei életutam című munkája és Varga Józsefné Julcsika Csak mesélek című írása kapott elismerést.

Vers kategóriában: az ötödikesek között Kalderás Nándor 1. helyezett lett, míg Tóth Gergő, Palásti Liliom, Vén Marcell, Morvai Zsombor második helyezést ért el, Szabadi Ádám pedig harmadik helyen végzett. A hatodikosok között Janó Brendon kapta a legmagasabb elismerést, Vén Hanna második, Czobor Vivien pedig harmadik lett. A hetedikesek között Petes Jázmin első, Megyes Balázs második, Garajszki Panna harmadik lett. A végzősök között Maszlik Nóra kapta a legjobbnak járó elismerést, Csikós Boglárka pedig mögötte végzett.

Riport kategóriában: az ötödikesek között Hugyecz Ádám különdíjat, Haszilló Virág 3. helyezést, Németh Csongor különdíjat, Vinklárik Hanna 2. helyezést érdemelt ki. A hatodikos korcsoportban Vinklárik Nóra 2. helyezett, Kovács Brigitta pedig 1. helyezett lett. A hetedikesek és nyolcadikosok között Petes Jázmin első helyen, Maszlik Nóra második, mögöttük pedig Bakács Bettina a harmadik helyen végzett.

Ezt követően az óvodások és az iskolások rajzpályázatainak a díjátadója következett, amelyen 17 óvodás és 24 iskolás vett át okleveleket az alkotásaikért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában