Programok

2023.04.15. 19:29

Majálisi vidámságra készülnek Kalocsán az Érsekkertben

Napsütést, felhőtlen jókedvet kívánt mindenkinek május 1-jére Zsikó Zoltán, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ igazgatója a minap, amikor arról kérdeztük, milyen programok közül válogathatunk a városban a munka ünnepén.

Zsiga Ferenc

Zsikó Zoltán, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ igazgatója

Fotó: Zsiga Ferenc

A nonprofit társaság vezetője elmondta: koncertek, vidámpark, kirakodó vásár, és sok gyermekeknek szóló program várja az érdeklődőket a Városi Majálison, amelynek társrendezvényeként már április 30-án, 19 órától közös májusfaállítás lesz zenével és tánccal a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület szervezésében a Hagyományőrzők Háza udvarán (Kunszt József u. 4.)

Május 1-jén, hétfőn az Érsekkert nagyszínpada, illetve közvetlen környezete ad helyet a változatos, valamennyi korosztálynak szóló műsorfolyamnak, amely a klasszikus majálisok hangulatát idézi. A program 10 órakor Kovács Gábor muzsikus: Zenetarisznya - interaktív zenés játék gyermekeknek című produkciójával kezdődik. A következő fellépő a  Kalocsai Fúvószenekar és a Solti Mazsorett Egyesület lesz, majd 13:30-tól a G-Flow Dance School bemutatója szórakoztatja a közönséget. 

Főszerepben a kalocsai népművészet! címmel a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület, a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület, a Kalocsai Mezei Virágok Népdalkör és a Piros Rózsa Táncegyüttes ad műsort 15:00 órától. A másfél órás produkció után a Clippers Rockabilly Zenekar várhatóan töretlen jókedvvel, és változatlan szeretettel a rock műfaj iránt mutatkozik be Kalocsán. A zenekar főként hazai és külföldi együttesek feldolgozásait játssza majd, de a repertoáron saját dalok is szerepelnek. 

A Kalocsán jól ismert Veracruz partizenekar kedvenc dalai töltik be az Érsekkertet 19:30-tól. Retro, funky dance számok és a felvillanyozó dance-mix változatai dübörögnek, amelyekre a színpad előtti téren táncolni is lehet. 

– A szlovák származású, nagyon tehetséges Peter Srámek koncertje zárja a majálisi forgatagot, amely hagyományosan közös főzésnek, kitelepülő civil szervezeteknek, munkahelyi közösségeknek és baráti társaságoknak is helyet ad, a szükséges infrastruktúrával együtt – zárta a tájékoztatást Zsikó Zoltán, a KIKK igazgatója. 

 

 

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában