Rendezvény

2023.04.15. 16:34

Gyermekszínjátszók találkoztak Kecskeméten – galériával

Diákszínjátszók találkoztak szombaton a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskolában. A nagy múltú rendezvényen a közönség sok produkciót tekinthetett meg a gyerekek előadásában.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

30. alkalommal hívták életre a Gyermekszínjátszó Városi Találkozót. A rendezvény elején Szalayné Mónus Ildikó iskolaigazgató köszöntötte a részvevőket és a közönséget, majd átadta a szót a találkozó megálmodójának, Kormányosné Makai Eszternek.

Márai Sándor szavait idézte elsőként Kormányosné: „Az élet szebb lesz, ha a hétköznapokat megtöltjük különlegességekkel.” Ez a rendezvény is egy ilyen különlegesség – tette hozzá, majd felelevenítette a kezdeteket.

1991 őszén, Katona József születésének 200. évfordulóján az iskola szeretett volna egy emlékezetes rendezvényt tartani, és egy színjátszó találkozó mellett döntöttek. A házigazdák mellett érkeztek gyerekek a Lánchíd, a hunyadivárosi, a Béke téri és a katonatelepi iskolából. Nagy sikere volt, a résztvevők szorgalmazták, hogy legyen folytatás. 1993 tavaszán tartották meg a következőt a Vásárhelyi Napok keretében, és onnantól kezdve már minden év tavaszán várták a színjátszó csoportokat. 

A köszöntők után következtek a produkciók. A programban szerepelt a Pöttömkert óvoda, több vásárhelyis csapat és a szentesi Jövőnkért csapat, valamint a Katona Gimnázium és Lánchíd iskola színjátszói. 

A zsűriben helyet foglalt Tolnai Ottó drámapedagógus, valamint Pál Attila és Bárnai Péter színművész. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában