Útinform

2023.04.26. 08:05

Ezeken a helyeken dolgoznak az utakon Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük a szerdán érvényben lévő, Bács-Kiskun megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szerdára vonatkozóan.

Gyorsforgalmú utak:

–Burkolatjavítás miatt az M0-M5 csomópontban korlátozzák a forgalmat reggel 7 és 16 óra között. A burkolatjavítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők.

–Az M0-s autóúton az M3-as autópálya irányából csak terelőúton lehet elérni az M5-ös autópályát Budapest és Szeged irányába egyaránt. A terelőutakra változtatható jelzésképű táblákon hívják fel a közlekedők figyelmét.

Az M5-ös autópályán, 
- a főváros felé vezető oldalon, a 114-es km-nél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomópontban aszfaltozás miatt lezárták a felhajtó és a lehajtó ágat is. Kerülni a Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül lehet. 

- Budapest felé, Kiskunfélegyháza térségében javítják a burkolatot. A 114-es és a 112-es km között a leállósávban dolgoznak, az érintett szakaszon 100 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

- Mérési munkákat végeznek a pálya teljes szakaszán reggel 8 óra és délután 3 óra között. A munka mindkét irány forgalmát érinti, az aktuális munkaállomásnál a külső sávot lezárják. (8:00-15:00 között)

- Röszke felé szalagkorlátot javítanak Ócsa és Lajosmizse között több helyszínen is reggel 8 óra és délután 3 óra között. Az aktuális munkaterületnél váltakozó sávlezárás követel figyelmet.

- a 140-es km-nél a Kistelek csomópontnál egy közel 700 méteres szakaszon a védőkorlátot javítják és állítják helyre 7.30 és 12.00 között. A Szeged felé tartóknak a belső sávba kell sorolni.

Az M44-es autóúton, a Lakitelek felé vezető oldalon, a 86-os km-nél a Kardos pihenőhelyet lezárták 12.00-ig.

Főutak:

Az 52-es főúton,
- Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

- Solt belterületén, a Földvári úton, a Katona József utca kereszteződésénél gázvezetéket építenek. Az 57-es km-nél egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.

Az 54-es főúton, Érsekhalma térségében favágók dolgoznak. A 79-es és a 82-es km között 7:30 és 14:45 között félpályás korlátozást vezetnek be, a forgalmat jelzőőr irányítja.

A 441-es főúton, Nagykőrös határában, a temetőnél új körforgalmú csomópontot építenek. A 18-as km-nél egy sávosra szűkítették az útpályát, ezért a forgalmat jelzőlámpa irányítja. Mindennaposak a torlódások, ezért az arra közlekedők hosszabb menetidővel számoljanak! 

Kamionstop:

Változott a hétvégi kamiontilalom: 2023. április 30. (vasárnap) 06 órától 22 óráig, majd 2023. május 1. (hétfő) 06 órától 22 óráig lesz érvényben.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában